- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 246.001
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akaryakıt istasyonları kapalı mı?
Akaryakıt istasyonlarının kapanması şuanda Türkiye’nin gündemindeki konulardan biri. EPGİS genel başkanı Fesih Aktaş’ın konu hakkındaki açıklamaları ve benzin istasyonlarındaki fiyat artışları akıllara akaryakıt istasyonları kapalı mı sorusunu getirdi. Akaryakıt istasyonları şuanda kapalı değil.Benzin alırken hava basılır mı?
zaten benzin deposuna hava basamazsınız, ki sıvılar zaten pek sıkıştırılabilirliğiyle bilinen şeyler değillerdir, böyle bir şeyin herhangi bir amacı da olmaz. benzin pompası zaten hava üflemez.Kaç tane petrol istasyonu kapandı?
”Bu ay sonuna kadar bin 500 istasyon kapanabilir” Zamlardan tüketici kadar sektörün ve çalışanların da etkilendiğin vurgulayan Ertaş, açıklamasında “Geçtiğimiz kasım ve aralık ayı içerisinde 800’e yakın istasyonumuz kapandı.
Benzinlikler neden kapanıyor?
Artarda gelen fiyat artışları ve enerji maliyetlerinin yükselmesiyle sektörün zor durumda kaldığını belirten akaryakıt istasyonları kar marjlarının artırılmasını istiyor. Kar marjı düşen sektör temsilcileri, ”Akaryakıta iki zam daha gelirse tüm Türkiye genelinde istasyonlar birer birer kapanmaya başlar” dedi.
Benzinde hile olur mu?
BİNBİR ÇEŞİT HİLE VAR 1- Az sayıda kişi pompanın ekranında yazan tutarın sıfırlarını sayar. Pompacı, 10.000.000 yerine 1.000.000 veya 20.000.000 yerine 2.000.000 gibi, istediğiniz tutardan bir sıfır eksik yazabilir. 2- Müşteri alacağı miktarda yakıtı pompa görevlisine söyler ve kredi kartıyla ödeme yapmaya gider.Benzinde su olduğu nasıl anlaşılır?
Sulu Benzin Nereden Anlaşılır? – Deponuzu tam olarak doldurduğunuzda park halinde ve 72 saat aracı çalıştırmayın ve benzin içeriğindeki uçucu katkı maddelerinden dolayı yakıtınız yarısı tükenirse o benzin suludur.Benzin istasyonları neden zarar ediyor?
Benzin istasyonları, litre başına neredeyse 50 kuruş zarar ediyor. EPGİS tarafından yapılan paylaşıma göre akaryakıt istasyonları özellikle giderlerinin artması nedeniyle zarar etmeye başladılar. Akaryakıtta %8 olan dağıtıcı-bayi payı, bir litre akaryakıtta ortalama 97,26 kuruşa denk geliyor.