Akademisyen ek ders ucreti ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akademisyen ek ders ücreti ne kadar?​

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
Üniversitede ek ders ne demek?
Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam olarak ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde en çok 20 saat, ikinci öğretimde ise en çok 10 saattir.
Akademisyen ek ders ne zaman yatar?
Ek dersler normal şartlar altında bir sonraki ayın ilk haftası hesaplara yatıyor.

Vize haftası ek ders ücreti ödenir mi?​

b) Ara sınavlar için öngörülen yükten doğan ek ders ücretleri, yalnızca ara sınavların veya ara sınav yerine geçen değerlendirmelerin yapıldığı hafta için ödenir. Ek ders ücretinin hesabında, bir yarıyılda bir ders için yapılan ara sınavların en fazla dördü dikkate alınır ve aşan kısmı için ek ders ücreti ödenmez.
Öğretim görevlisi ders ücreti alır mı?
Haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar ek ders ücreti verilecetir. Ek ders ücreti ödemesinde öğretim görevlisi esas alınacaktır. Öğretim görevlisi 160 gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti almaktadır.
Ek ders yapmak kimin görevi?
Okul yöneticilerine aylık karşılığı koordinatörlük görevi verilemez. Ancak Kararın 6′ ncı maddesinde belirtilen aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar fiilen koordinatörlük görevini yapmaları kaydıyla ek ders görevi verilebilir.
Okullar münferit ek ders yapamazlar sadece il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri yapacaktır.
Ek dersler ne zaman yatar 2022?
2022 Mayıs ayının ilk gününün hafta sonuna denk gelmesi ve sonrasında Ramazan Bayramı dolayısıyla resmî tatil ve muhtemelen idari izinli sayılma nedeniyle ek ders ücreti ödemelerinin en erken öngörülen tarihten bir hafta sonra gerçekleştirilebileceği görülmektedir.
Üniversitelerde ek ders ücreti ödenecek mı?
haftalık ders yükünün dışında gerek kadrosunun bulunduğu, gerekse diğer yükseköğretim kurumlarında, güz ve bahar yarı yıllarında mecburi ve isteğe bağlı olarak, ek ders ücreti ödenmek kaydıyla ders verebilir.

Öğretim görevlisi sınav ücreti alır mı?​

2547 Sayılı Kanununun 31’inci maddesinde öğretim görevlilerinin üç şekilde istihdam edilebileceği öngörülmektedir. Bunlar; 1-Kadrolu istihdam. (Sınav ücreti alırlar.) 2-Kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti ile istihdam. (Sınav ücreti alırlar.)

Geri