AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akademik tesvik odenegini kimler alir?

Editör

Yeni Üye

Akademik teşvik ödeneğini kimler alır?​

MADDE 8- (1) Akademik teşvik ödemesi, en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının; profesör kadrosunda bulunanlar için 0’üne, doçent kadrosunda bulunanlar için ’ına, doktor öğretim üyesi kadrosunda bulunanlar için ’ine, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarında bulunanlar için p’ine, akademik …

Akademik teşvik için kaç puan?​

memura brüt aylığına akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oranın uygulanması suretiyle hesaplanır. ➢ Akademik teşvik puanının en az 30 olması gerekir. faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez. her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

Akademik teşvik nasıl hesaplanır?​

Akademik teşvik nasıl hesaplanır?
Akademik Teşvik Puanı: Bu hesaplama, öğretim elemanının her bir faaliyet türünün alt faaliyetinden dolayı almış olduğu oranların toplamı ile her bir akademik faaliyet türü için belirlenmiş olan (30) puanın çarpılması sonucu elde edilir [Akademik faaliyet türü puanı = alt faaliyet oranları toplamı x 30].”

Akademik teşvikte dergi kaç yıllık olmalı?​

Diğer uluslararası hakemli dergilerin değerlendirme kapsamında olabilmesi için en az beş yıldır yılda en az bir sayı ile yayımlanıyor olması, derginin editör veya yayın kurulunun uluslararası olması, bilimsel değerlendirme süreci ve bu sürecin nasıl işlediğinin derginin internet sayfasında yer alması ve derginin …

Akademik teşvikte Doi yeterli mi?​

Cevap: Yayınızın doi numarası alması yeterli değildir. Basılmış olması gerekmektedir.

Akademik teşvik en fazla ne kadar?​

Akademik teşvik en fazla ne kadar?
MADDE 7- (1) Akademik teşvik ödemesi, en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının; profesör kadrosunda bulunanlar için %100’üne, doçent kadrosunda bulunanlar için %90’ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için %80’ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı …
Akademik teşvik ne zaman?​
Üniversitemiz 2022 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği başvuru süreci başlamıştır. Sürece ilişkin takvim ve diğer belgeler ektedir. Akademisyenlerimizin 01 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirmiş oldukları akademik çalışmalarını takvime göre beyan etmeleri gerekmektedir.
Akademik teşvik miktarı ne kadar?​

Akademik teşvik aylık mı yıllık mı?​

Akademik teşvik aylık mı yıllık mı?
Devlet yükseköğretim kurumları kadrolarındaki akademisyenlere yönelik akademik teşvik ödeneği, bir önceki yıl esas alınarak hesaplanan akademik teşvik puanı üzerinden şubat ayının 15’inden itibaren 12 ay süreyle her ayın 15’inde ödenecek.

Akademik teşvik başvuruları ne zaman 2022?​

23 Aralık 2021. Başkanlığımız öğretim elemanlarının 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri akademik faaliyetlerine yönelik Akademik Teşvik Ödeneği başvuru süreci 06 Ocak 2022 tarihinde başlayacaktır.

Akademik teşvik ödeneği ne zaman başladı?​

Öz: 2015 yılında başlayan ve 2016 yılında da devam eden Akademik Teşvik Yönetmeliği, 11/10/1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’nun ek 4. Maddesine göre hazırlanmıştır.

Akademik teşvik Atıf nasıl hesaplanır?​

Akademik teşvik Atıf nasıl hesaplanır?
e ) Diğer hakemli uluslararası ve ulusal dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf %1, Oranında akademik teşvik ödeneğinin hesaplanmasında etki etmektedir.

Akademik teşvik ödeneği, Devlet yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademisyenlere sunulan bir destektir. Ödemenin miktarı, akademik kadro unvanlarına göre belirlenir. Profesör kadrosunda bulunanlar için en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının %100'üne kadar teşvik ödeneği alabilirken doçent kadrosunda bulunanlar için %90'ına, doktor öğretim üyesi kadrosunda bulunanlar için ise %80'ine kadar ödeme yapılabilir. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarında bulunanlar için ise oranlar farklıdır.

Akademik teşvik puanı, öğretim elemanının faaliyetlerine göre belirlenen alt faaliyet oranlarının toplamı ile her bir akademik faaliyet türü için belirlenmiş olan "30" puanın çarpılması sonucu elde edilir. Teşvik puanının en az 30 olması gerekmektedir ve faaliyet puanı yüz puanı geçemez.

Akademik teşvik ödemesi her ay aylık olarak yapılır ve bir önceki yıl esas alınarak hesaplanan akademik teşvik puanı üzerinden şubat ayının 15'inden itibaren 12 ay süreyle her ayın 15'inde ödenir.

Akademik teşvik ödeneği için başvurular her yıl belirli bir tarih aralığında alınmaktadır. 2022 yılı için başvuru sürecinin 06 Ocak 2022 tarihinde başlayacağı ve 23 Aralık 2021 tarihine kadar gerçekleştirilen akademik faaliyetlerin değerlendirmeye tabi tutulacağı belirtilmektedir.

Akademik teşvik Atıf hesaplamasında ise öğretim üyesinin diğer hakemli uluslararası ve ulusal dergilerdeki eserlerine yapılan her bir atıfın %1 oranında teşvik ödeneğinin hesaplanmasına etki ettiği bilgisi verilmiştir.

Bu bilgiler ışığında, akademik teşvik ödeneğini kimlerin aldığı, nasıl hesaplandığı, ne zaman başvurulduğu ve ödemelerin ne zaman yapıldığı hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Geri