Akademik problemler ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Akademik problemler ne demek?​

Okuma hız ve nitelik açısından akranlarından gerilik yaşama,

Üniversite gençliği nedir?​

ama üniversite hayatı bittikten sonra görülür ki “üniversite gençliği” adı altında yaratılan imaj aslında öğrencilerin kafalarında canlandırdıkları üniversite hayatını yaşamak amacıyla kendilerini kasmak suretiyle oluşturdukları geçici bir durumdur.
Temel eğitim sorunları nelerdir?
Türk eğitim sistemimizin birçok sorunu vardır: Öğretmen yetiştiren fakültelerin puanlarının düşük olmasından, üniversitede verilen eğitimin yetersizliğine; atamadan, özlük haklarına; adaylık sürecinin yanlışlığından, mesleki gelişmeye; sınav sisteminden, müfredata; ders kitaplarından içeriğine kadar bir dizi hata …

Türk eğitim sisteminin en önemli sorunları nelerdir?​

Öğretmen yetiştirme sisteminin en büyük problemi nedir?​

Araştırma sonunda çalışma grubunu oluşturan öğretim elemanlarına göre öğretmenlik mesleğine adayların seçimi, istihdamı ve statüsü teması en önemli sorun olarak görülmüştür.
Üniversite kavramı nereden gelir?
Üniversite kökeni nereden gelir? Fransızca université “üniversite” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Geç Latince universitas “1. lonca, tüzel kişilik, birlik, 2. 13. yy”da Paris, Oxford ve Cambridge”de öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarını korumak üzere kurulan loncalara verilen ad” sözcüğünden alıntıdır.
ÜNİVERSİTE kelimesi Latincede “camia”, “bütün”, “toplam” anlamlarını çağrıştıran “universitas”dan iner. “Evrensel” mánasına gelen “universalis”ten türemiştir.
Eğitim sistemimizin en önemli sorunu sistemsizliğin kronik olarak bir sisteme dönüşmesidir. Hükümetten hükümete, hatta bakandan bakana her geçen gün farklı politikalar uygulanması eğitimimizi zaafa uğratmakta.
Eğitim sistemimizin en önemli sorunu nedir?
Sonuçları ilk kez bakanlığın Milli Eğitim Dergisi’nde açıklanan araştırmada, en büyük sorun olarak ilk sırada sistemin sürekli değişmesi gösterildi. 67 katılımcının en büyük sorun olarak ifade ettiği sistem değişikliğini, öğretmene yeterli değerin verilmemesi (61), plansızlık (46), milli eğitim bakanının farklı …

Türk eğitim sisteminin özellikleri nelerdir?​

İlköğretim, 6-14 yaş grubundaki çocukların eğitim ve öğretimini kapsar. İlköğretim kız ve erkek bütün yurttaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır. İlköğretim kurumları 8 yıllık okullardan oluşur. Bu okullarda kesintisiz eğitim yapılır ve bitirenlere ilköğretim diploması verilir.

Geri