Akademik kurula kimler katilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akademik kurula kimler katılır?​

a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Dekan seçimi kimin önerisiyle yapılır?​

Üniversitelerin güçlü organları olan fakültelerin bilimsel yönetimi ve sürdürülebilirliği sürekli tartışma konusu olmaktadır. 2547 sayılı YÖK yasasının Madde 16’da dekan belirleme şekli “(Değişik: 14/4/1982 – 2653/2 md.) Atanması: Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden …
Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?
Fakülte Kurulu, Dekanın başkanlığında, Fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa Fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için Fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki, yardımcı doçentlerin kendi aralarından seçecekleri bir …
Akademisyen iş yeri açabilir mi?
Öğretim görevlileri 2547 sayılı Kanunun 31’inci, okutmanlar ise 32’inci maddesinde düzenlenmiştir. Kanunda yer verilen düzenlemelerde dışarda kazanç getirici faaliyetlerde bulunmayla ilgili olarak başkaca birhükme yer verilmemiştir.

Dekan kime bağlı?​

Dekan, bir üniversiteye bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan herhangi bir fakültenin yönetiminden sorumlu olan en üst düzey kişiye denir.

Rektör ve Dekanı kim atar?​

Rektör ve dekan atamaları bağlamında Anayasamızın 130. maddesi, “Kanunun belirlediği usul ve esaslara göre; rektörler Cumhurbaşkanınca, dekanlar ise Yükseköğretim Kurulunca seçilir ve atanır” hükmünü âmirdir.
Kimler dekan olabilir?
Eğitim sürecini başarı ile bitiren kişiler, üniversiteye öğretim üyesi olarak girmelidir. Öğretim üyesi olduktan sonra çeşitli eğitimlerden ve sınavlardan geçen ve profesör olan kişiler, rektör tarafından önerildiği takdirde dekan olmaya hak kazanabilir.

Geri