- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akadama yerine ne kullanılır?
japonya’dan ithal olduğundan pahalı olması nedeniyle yerine türkiye’de de çıkan, avrupa’da da yaygın olan diatomaceous earth ‘ü kullanabilirsiniz. diatomaceous earth’ü akadama’nın 1/50 fiyatına alabiliyorsunuz. diatome kedi kumu diye geçer.İnorganik toprak nedir?
Lav kayası, ponza, perlit, dere kumu, zeolit, türlü kaya parçaları, kuvars, kömür gibi içeriğindeki tüm yaşayan yapıyı kaybetmiş malzemeler ile Japonya’dan dünya bonsai pazarına sunulan akadama, kanuma gibi toprak türlerine biz inorganik toprak diyoruz.Toprak neden olur?
Fiziksel ve kimyasal çözülme neticesinde oluşan parçaların içerisine bitki ve hava karışımıyla beraber toprak oluşumu sağlanır. Toprağın ana kaynağı ise taş olarak bilinir. Değişik miktarlarda mineral, su ve hava ile organik bir araya gelerek toprağı oluşturur.
Bonsai Ağacı için hangi toprak kullanılır?
Bonsai toprağı 5 lt bitkiniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri topraktan alabilir. Su tutma kapasitesi yüksek perlit, leonardid, torf toprak gibi materyallerden yeterli miktarda karışıma eklenmiştir. Organik madde açısından zengin bir topraktır.
Bonsai için hangi toprak kullanılır?
Akadama, ponza, lav kayası, zeolit, kiremit irmiği, perlit, dere çakılı gibi bileşenler de inorganik türlerdir. Bonsai toprak karışımlarının genellikle inorganik bileşen oranı yüksektir. Organik bileşen oranının %40’ı geçmemesine özen gösterilir. Organik bileşen olarak yosun ve torf çok fazla tercih edilmezler.Furda strüktür nedir?
Toprak içindeki su ve havanın miktarını kontrol etmekte, Hareket ve dolaşımlarını yönlendirmekte, Toprağın erozyona uğrama derecesini kontrol etmektedir.Toprak neyin karışımı?
Toprak, ana materyal, zaman, mikroorganizmalar, organik madde ve topoğrafyadan oluşur.
Bonsai Çiçeği Bakımı toprağı nasıl olmalı?
Bonsailerin her 2 ya da 3 yılda bir toprağı değiştirilmelidir. Güzel bir bonsai için kök ve ağaç gövdesinin belirli bir oranda büyümesi sağlanmalıdır. Her saksı değişiminde köklerin yaklaşık 1/3’ü budanmalıdır. Toprak değiştirme, genelde ilkbaharda büyüme dönemi hızlanmadan önce tamamlanmalıdır.
Kaktüs toprağı olarak kullanılabilir.