AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ajda Pekkan - Bir Dunya Ver Bana

haberci

Yeni Üye
Gordum, duydum, yaşadım
Sorma sakın ne anladım
Dost kimdi bana
Kimdi duşmanlarım
Sevgi buldum sakladım
Tam gulecekken ağladım
Durmadı zaman
Nerde o anlarım
Bir dunya ver bana
Gun batınca kararmayan
Bir toprak ver bana
Duşman eli uzanmayan
Bir insan ver bana
Nefret hissi bulunmayan
Bir toplum ver bana
Seni benden ayırmayan
Eskiler anlatırlar
Bize ne tatlı masallar
Cocukluğum gibi
Kaybolmasınlar
Nerde şimdi o yıllar
Nerden geldi bu acılar
Her yoksul gibi
İsterdim sorsalar
Soz : Fikret Şeneş & Muzik : Cenk Taşkan

Bu şarkı sözlerine verdiğiniz özet oldukça dokunaklı ve duygusal. Ajda Pekkan'ın "Bir Dünya Ver Bana" şarkısı, insanın yaşamında karşılaştığı duygusal karmaşaları ve hayal ettiği ideal dünyayı anlatıyor. Şarkının sözleriyle duygu yüklü bir yolculuğa çıkıyoruz. Şarkıda geçen temalar arasında dostluk, düşmanlık, sevgi, zamanın akışı, özlem, masalsı anılar ve hayaller yer alıyor. Fikret Şeneş'in güçlü sözleri ve Cenk Taşkan'ın etkileyici müziği ile bir araya gelerek dinleyenleri derinden etkileyen bir eser ortaya çıkmış.

Ajda Pekkan'ın yorumuyla "Bir Dünya Ver Bana" şarkısı, insanın iç dünyasına dokunan ve kendini sorgulamaya yönlendiren bir eser olarak değerlendirilebilir. Her bir dizede derin anlamlar yatıyor ve dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Şarkının genel temaları olan sevgi, barış, mutluluk ve insan ilişkileri gibi konular, her insanın hayatında önemli bir yer tutar.

Şarkıdaki dile getirilen özlem ve hasret duyguları insanın iç dünyasına dokunarak derin duygular uyandırabilir. Ajda Pekkan'ın yorumuyla şarkı, dinleyicilerin duygusal bir yolculuğa çıkmasını sağlayacak etkileyici bir eser olarak dikkat çekiyor. Sözlerindeki melankolik ton ve etkileyici melodisiyle "Bir Dünya Ver Bana" şarkısı, insanın iç dünyasına dokunan ve düşündüren bir eser olarak öne çıkıyor.