- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Airtide ilaç ne işe yarar?
AİRTİDE aşağıdaki durumlarda kullanılır: Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH’lı (kronik obstruktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında.Airtide nasıl kullanılır?
AİRTİDE ağız yolundan solunarak akciğerlere alınır. ediniz (inhale etmek: nefes alırken ilacı ağzınızdan içeri çekmek). Eğer AİRTİDE bir çocuk için verilmişse uygulama AİRTİDE kullanmayı anlayabilen bir yetişkin gözetiminde yapılmalıdır. Tam fayda sağlamak için AİRTİDE’ın düzenli kullanılması gereklidir.
Salmeterol ne işe yarar?
Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. Orta ve ağır KOAH olgularında semptomları ve atak sıklığını azaltır.İnhalasyon için toz içeren kapsül nedir?
TİOUMİT, ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanıma uygun, toz zerrecikleri halinde Tiotropium bromür içerir. TİOUMİT, 30 veya 60 kapsül ve kapsüllerin kullanılması için özel olarak geliştirilmiş Monodoz inhaler cihazını içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
Cyplos 50 500 nasıl kullanılır?
Kronik obstrüktif akciğer hastalığında (KOAH): Yetişkinler: Günde 2 kez 1 inhalasyon (nefesle birlikte akciğerlere çekme) (50 mikrogram salmeterol ve 500 mikrogram flutikazon propiyonat). Uygulama yolu ve metodu: CYPLOS Sanohaler sadece inhalasyon yoluyla uygulanır.Astım hava ilacı nasıl kullanılır?
İnhaler ilaca basılır ve aracı tüpün içerisine ilaç sıkılmış olur. Hasta eş zamanlı olarak derin bir nefes alarak tüm ilacı içerisine çeker. Çok iyi uyum sağlayamayan çocuklar derin nefes alma işlemini bir kaç kez tekrarlar. İyi uyum sağlayan hastalar derin nefes ile ilacı aldıktan sonra 10 saniye kadar nefesini tutar.
Salmeterol kortizon mu?
Respiro’ da kortizon (flutikazon) + uzun etkili nefes açıcı ilaç (salmeterol) var. Bu ilacın orijinalinin ülkemizde “Seretide”, USA’ da ise “Advair” adıyla satılıyor.Flutikazon propiyonat nasıl kullanılır?
Bireysel olarak bir hastada önerilen rejimin dışında dozajların gerekmesi durumunda, uygun beta- agonisti ve/veya kortikosteroid dozları reçete edilmelidir. Erişkinler ve 12 yaş ve üstündeki adolesanlar: Günde iki kez iki inhalasyon halinde 25 mikrogram salmeterol ve 50 mikrogram flutikazon propiyonat.
İnhalasyon tozu nedir ne işe yarar?
İlaç hava yolunu açmaya yardımcı olur ve ciğerlerinize daha fazla hava girip çıkmasını sağlar ve daha kolay nefes almanıza yardımcı olur. Astımı olan kişiler, bir atak sırasında solunum yolları şişip daraldığında inhaler kullanırlar.Forpack nedir ne işe yarar?
Astım FORPACK, astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astim hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. Doktorunuz astim için size iki astım inhalatörü reçete edecektir: FORPACK ve ayrıca bir ‘rahatlatıcı inhalatör’. FORPACK’i her gün kullanınız.