- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Airgel ne demek?
Aerojel (aerogel), 1931 yılında ABD’li bilim adamı Stefan Kistler tarafından icat edilmiştir. Aslında arkadaşı Charles Learned ile arasındaki bir iddiadan sebep farkında olmadan çıkmış bir bilimsel çalışmadır. Jellerin içindeki sıvılar, havayla yer değiştirildiğinde çökmeye yol açmamaktır”.Dünyanın en hafif maddesi nedir?
Her geçen gün yeni bir materyal keşfediliyor. Bilim insanları, elimizdeki elementleri ve maddeleri kullanarak yeni malzemeler üretiyor. Bunlardan biri olan Aerojel, .8 havadan oluşan, havadan yalnızca iki kat ağır bir madde. Bu madde aynı zamanda en hafif katı olarak gösteriliyor.Aerojel nasıl elde edilir?
Aerojeller, sol-jel tekniği kullanılarak üretilmektedir. Sol-jel tekniği; jelin hazır hale getirilmesi, jelin yaşlandırılması ve kurutulma aşamalarından meydana gelmektedir. İlk olarak sol çözeltisi oluşturulmakta ve bu sol çözeltisini jelleştirmek için katalizör katılmaktadır.
Aerojel kaç TL?
büyük parçalar halinde temin edilmek istenirse bulması hem zor, hem de pahalıdır. fakat granül halde gayet ucuza (100 cc: $5.00, 900 cc: $35.00) temin edilebilir.
Donmuş duman nedir?
Aerojel, bir jelin içerisindeki sıvı bileşenin hava ile değiştirilmiş olan katı maddelerdir. Duman gibi görüntü verdikleri için Donmuş duman veya mavi duman diye de adlandırılırlar.Aerojel nerelerde kullanılır?
Aerojel, termal yalıtım, akustik yalıtım, uzay ve havacılık uygulamaları, katalizör ve katalizör dolguları, yakıt hücreleri, kimyasal sensörler, ilaç salım sistemleri, pencere uygulamaları gibi birçok alanda kullanılmaktadır.Grafen ne kadar hafif?
Kıyaslama açısından havanın yoğunluğu 1.2 mg/cm3’tür (yani bu katı havadan 7.5 kat hafiftir). Aynı zamanda grafen aerojel, Dünya’daki en hafif element olan hidrojenden iki kat ağır olsa da, ikinci en hafif element olan ve 0.1786 mg/cm3 yoğunluğa sahip olan helyumdan hafiftir.
Grafen Aerojel neden uçmaz?
Havadan 7.5 kat daha hafif olan bu katının teorik olarak uçması beklenir. Ancak bu malzemelerin yoğunluğu, içlerindeki havanın boşaltıldığı varsayılarak hesaplanmıştır ve pratikte içleri hava ile dolu olan aerojeller yer çekimi kuvvetini yenemezler ve bu yüzden uçmazlar.
Ateşe olan dayanıklılığı ile itfaiyeci elbiselerinde, Tekstilde, Boyalarda yalıtıcı,yoğunlaştırıcı ve emici olarak, NASA’daki uzay gemilerinin yalıtımında ve uzay teknolojisindeki diğer alanlarda.
Fiziksel özellikleri Aerojellerin milyonlarca ufak delikten oluşan yüzeyi, süngeri andırır. %99,8’i havadan oluşmaktadır ve çok iyi yalıtkandır. Aerojel, bilinen köpüklerden ve diğer yalıtım maddelerinden çok daha üstün özelliklere sahiptir. Öyle ki, oksijen kaynağıyla doğrudan verilen ateşi bile yalıtabilmektedir.
Grafen aerojel ne demek?
Grafen Aerojel, yüzeyi süngerli bir yapıya sahip, içeriğinde %99.98 miktarında hava bulunduran, bünyesinde birçok farklı fiziksel ve kimyasal özelliğin barındığı dünyanın en hafif katısı olarak nam salmış özel bir materyaldir. Havadan 7.5 kat daha hafif olan bu katının teorik olarak uçması beklenir.
Karbon aerojel nedir?
Karbon aerojel kontrollü gözenekli yapısı, yüksek yüzey alanı ve farklı yüzey kimyası ile tipik gözenekli karbon esaslı malzemedir. Son zamanlarda gözenekli karbon aerojelin yeni bir formu ortaya çıkmıştır. Yeni bir adsorpsiyon malzemesi olarak aerojel reaktif boya atık işleme uygulamalarında da kullanılmaktadır.