Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Air Pump nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Air Pump nedir ne işe yarar?​

İkincil hava pompası içten yanmalı motorlarda emisyon kontrol teknolojisinin daha erken ve hızlı cevap vermesini sağlayan bir yardımcı sistemdir. Bu sisteme ihtiyaç duyulmasının sebebi ise katalitik konvertörün kirletici emisyonlarının indirgeyebilmesi için belli sıcaklıkta olması gerekmektedir.

Sekonder hava pompası ne ise yarar?​

Sekonder hava pompası, ortam havasını emer ve egzoz valflerinin arkasındaki egzoz gazı manifolduna üfler. Hava emişi, emme kanalından değil de doğrudan motor bölmesinden gerçekleştiriliyorsa, dahili bir hava filtresi entegre edilmiştir.
Ikinci hava püskürtme sistemi nedir?
Pasif sistemde egzoz sistemindeki basınç dalgalanmalarından yararlanılır. Egzoz borusundaki akış hızının yarattığı vakum nedeniyle, zaman ayarlı bir valf yoluyla ilave hava çekilir. Aktif bir sistemde, ikincil hava bir pompa tarafından üflenir. Bu sistem daha iyi kontrol sağlar.
Hava besleme sistemi nedir?
Binada bir yangın meydana gelmesi durumunda havalandırma sistemleri gerekli “hava cereyanı”nı sağlamaktadır. Böylece yangın dumanının dışarı çıkması sağlanmaktadır. Bu esnada taze hava girişi ile atık hava sistemleri arasındaki ahenkli çalışma belirleyici olmaktadır.

Akvaryum Air Pump nedir?​

Hava motorları akvaryumun hava kabarcıklarını oluşturan mekanizmalardır.

Sekonder hava valfi arızası nasıl anlaşılır?​

Sekonder hava sisteminin nasıl hasar bakımından kontrol edildiğini bu makale gösterir. Sekonder hava sistemindeki bir hata çoğu kez bir kazıma, ıslık sesi veya artık çalışmayan bir sekonder hava pompası ile kendini belli eder. OBD’li araçlarda, motor kontrol ünitesinde bir hata kodu da kaydedilmiş olabilir.
Sekonder hava pompası arızası nasıl anlaşılır?
İkincil Hava Enjeksiyon Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir?
Primer ve sekonder hava nedir?
➢ 2 adet hava miktarı kontrollü sekonder hava fanı : Bu fanların fonksiyonu dolaşımlı akışkan yataklı kazanın ikinci hava ihtiyacını karşılamaktır. Kapasitesi 2 x %70 ‘tir. ➢ 2 adet hava miktarı kontrollü primer hava fanı : Bu fanların işlevi ise, dolaşımlı akışkan yataklı kazanın birinci hava ihtiyacını karşılamaktır.
Oksijen oranının azalması balıkların sağlıklarını kötü yönde etkilemekte hatta ölümlere yol açmaktadır. Akvaryum suyu içerisindeki oksijen seviyesinin belli oranda korunması önemlidir. Bu seviyeyi koruyabilmek adına da hava motoru kullanılması önerilmektedir.
İngilizcesi secondary air system olan sekonder hava sistemi, içten yanmalı motorlarda emisyon değerlerinin düşürülmesine yardımcı olan sistem parçasıdır. Bu sistemi anlayabilmek için katalitik konvertör çalışma prensibini bilmek gerekir.
Akvaryum kapağı kapatılmalı mı?
Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Akvaryum nerede durmalı?
Nereye yerleştirmeli? Akvaryumu fazla güneş almayan ve yakınında elektrik prizi olan bir yere yerleştirmeliyiz. Yerden en az 50-60 cm yükseklikte olmalı ve kapı girişi gibi yerlere uzak olmalıdır.

Akvaryum su motoru sürekli çalışmalı mı?​

Hava motoru da filtre de her zaman çalıştırılmalıdır.Yapılacak olan herhangi bir ilaçlama için geçici bir süre bu iki motor da kapatılabilir. Bu akvaryumda kullanacağınız ilaçların kullanım prospektüsüne göre olmalıdır.. İlaçlar sudaki oksijeni giderir,bu yüzden hava motorunun açık kalması lazım.Filitre kapatılmalıdır.

Motorsuz akvaryumda hangi balıklar yaşar?​

Beta balıkları labirentli oldukları için hava motorsuz akvaryumlarda da beslenebilir ama hava motoru koymaya gerek yok diye bazı balıkçıların yaptıkları gibi balıkları ufacık yerlerde tutmak onlara eziyet olur en az 5-10 litrelik fanus ya da akvaryumlarda besleseniz iyi olur onun dışında beta ve labirentli bir kaç …
 
Geri
Üst