AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ailesinde Covid cikan ogrenci okula gidebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ailesinde Covid çıkan öğrenci okula gidebilir mi?​

Vakanın tespit edildiği ailedeki öğrenci ya da öğretmen yakın temaslı kabul edilir. Öğrenci, uzaktan eğitime devam eder. Aile içinde pozitif vaka ile temas devam ettiği için ailenin izolasyon süresi bitene kadar evde kalır. Bu sürenin sonunda semptom gelişmezse yüzyüze eğitime geri döner.
Evde eğitim kimler verebilir?
2. Evde eğitim kimlere verilir? Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından birini uygulayan örgün eğitim kurumlarından sağlık problemi nedeniyle doğrudan yararlanamayanlara evde eğitim verilir.
Okul Müdürü Evde eğitim verebilir mi?
Okulda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları, söz konusu Karar’ın ekinde yer alan çizelgeye göre verebilecekleri ders saati sayısı kadar evde eğitim hizmetleri kapsamında görev alabilirler.

Temaslı öğrenciler okula gelecek mi?​

Anaokulu, kreşler, ilk öğretim ve orta öğretimde COVID-19 vakası dışında kalan öğrenciler günde iki kez ateş ve semptom taraması sorgulanarak maske ve mesafe kurallarına uyarak okula devam ederler. Diğer sınıflar ile teneffüsler dahil okul giriş ve çıkışlarında karşılaşmaları engellenecek şekilde düzenleme yapılır.
Aşılı öğrenciler karantinaya girecek mi?
Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır.
Evde eğitim kararı nasıl alınır?
Evde Eğitim Hizmeti
- Öğrencinin 4 aydan uzun süre okula gidemeyeceğini belirten, hastaneden alınacak sağlık raporu,
- Veli tarafından yazılan çocuğun evde eğitim almasını talep eden dilekçe,
- Çocuğun okulundan ya da e-okuldan alınabilecek öğrenci belgesi ile başvuru yapılır.

Aşı olan temaslı olur mu?​

Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz.
Temaslı öğrenci aşı olabilir mi?
Diğer bir deyimle bilhassa riskli kişilerle yakın temasınız varsa, aşıyı yaptırmanız iyi olur. Bu sayede onları korumada yardımcı olacaksınız. Zira aşılanmış olan her kişide aşı aynı iyi etkiyi göstermez. Ayrıca tıbbi nedenlerden dolayı, özellikle risk altındaki kişilerin tümü de Covid-19’a karşı aşı olamaz.

Geri