AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ailenizden siddet goruyorsaniz ne yapmalisiniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ailenizden şiddet görüyorsanız ne yapmalısınız?​

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Bir insanın şiddet gördüğü Nasıl Anlaşılır?​

Davranışsal belirtiler: Depresyon, yetersizlik duygusu ve kendine güvenmeme, sinirlilik hali, sürekli üzgün olma hali, tedirginlik, korku, suçluluk duygusu, saldırganlık, anksiyete, iletişim bozukluğu, umutsuzluk, bitkinlik, işin gerektirdiği haller dışında işyerinde uzun süre kalma.
Psikolojik şiddet neden olur?
Böylelikle mağdurun kendine olan inancını kırar. Aşırı Kıskançlık: Kıskançlık, dozunda olduğu sürece birçok ilişkide kabul edilebilir bir durumdur. Fakat söz konusu kıskançlığın seviyesi karşıdaki kişinin hayatını kısıtlayan ve kendisini eksik hissetmesini sağlayan boyuta ulaşırsa o zaman bu psikolojik şiddete dönüşür.

Şiddete uğrayan bir çocuk ne yapmalı?​

* Öncelikle 155, jandarma bölgesinde 156, SHÇEK hattı 183 ve Hürriyet Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na (212) 656 96 96 ya da (549) 656 96 96 ya da bölgedeki çocuk karakoluna ihbarda bulunmak gerekir. * Şikayette bulunacak kişi doğrudan savcılığa ya da çocuk mahkemesine de şikayette gidebilir.

6284 sayılı Kanun ne diyor?​

6284 sayılı kanunda şiddet, “Kişiye, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar veren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış” olarak tanımlanmıştır.
Dayak yiyen çocuk ne hisseder?
Sürekli dayak yiyen çocuk bir süre sonra davranış gerçekleştirmeye karşı kaygı oluşturabilir, sosyal ortamlarda antisosyal kişilik özellikleri sergileyebilir. Dayak atılan çocuk duygusal anlamda ailesine karşı bağlanma yaralanması yaşar . İnsanlarla olan ilişkilerinde iletişim bozuklukları ve güven problemleri olur.

Zorlama hapsi ne zaman verilir?​

Tedbir kararına aykırılık durumunda, şiddet mağduru kişinin Aile Mahkemesi’ne şikayeti üzerine, şiddet uygulayan hakkında zorlama hapis cezasına hükmedilir. Bu karar şiddet uygulayana tefhim veya tebliğ edilir.
 
Geri
Üst