- Konu Yazar
- #1
Ailenin işlevleri neden önemlidir?
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın insan neslinin devamı, anne-baba-çocuk ilişkisi olarak ifade edilebilecek bir ilgi bağını gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, ailenin en önemli işlevlerinden biri insan neslinin devamını temin etmektir. Bu maksatla çocuk yapma işlevi, toplumsal bir onayla aileye verilmiştir.Aile sağlığı neden önemlidir?
Aile toplumun temel taşıdır. Toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Uyumlu bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk, sağlıklı ve güçlü bir insan olarak topluma katılır. Bu da toplumun sağlam ve güçlü olmasına katkı sağlar.Ailenin en önemli işlevi nedir?
Ailenin en önemli işlevi nedir?Aile, toplumda nüfusun kaynağını oluşturması, kuşakların sürekliliğini ve neslin devamını sağlaması açısından temel sosyal bir kurumdur. Ailenin biyolojik işlevi demografik açıdan önemlidir.
Ailenin toplum açısından önemi nedir?
Aile içinde ortak karar almanın önemi nedir?
Çocuklar ailenin birer parçasıdır ve farklı fikirleri vardır. O yüzden bizi ilgilendiren kararlar söz konusu olduğu zaman, aile içerisinde fikirlerimizi söylemeye kesinlikle çekinmemeliyiz. Ailemiz bir karar alırken bizim de bazı isteklerimiz olabilir. Bu kararlar içerisinde mutlaka bizim de isteklerimiz yer almalıdır.Ailenin temel işlevleri nedir?
Ailenin temel işlevleri nedir?Geniş aile küçülmüş çekirdek aileye dönüşmüştür. Eğitim, yönlendirme, meslek edindirme gibi bazı alanlardaki işlevlerini başka kurumlara devretmiştir. Fakat çocuk yapma, sevgi, koruma, büyütme, yetiştirme, ahlaki eğitim, toplumsallaştırma ve kişisel gelişim gibi işlevlerini özenle sürdürmektedir.
Maddi olarak giderler ve harcamaların devamlılığını sağlamak, ihtiyaçları gidermek, çalışıp evin maddi kazancını sağlamak babanın en önemli görevi arasında yer alır. Aynı zamanda ailenin bir arada kalması, saygınlığının ve namus kavramının devam etmesi konusunda baba sorumludur.
Eğitim kurumları bireylerin sosyalleşmesine, toplumsal ve kültürel değerleri kazanmasına katkı sağlayarak toplumsal yapının devamlılığını sağlar. İnsanların aldıkları eğitim oranında topluma katkıda bulundukları aşikardır. Eğitim, Ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur.