AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ailede kararlari kim alir?

Editör

Yeni Üye

Ailede kararları kim alır?​

Yani ailede bir karar alınırken tek başına ne anne ne baba ne de çocuklar tek başına karar alabilir. Mutlaka doğru bir karar alınabilmesi için ve herkesin hakkını korumak adına, aile içinde beraber karar alınmalıdır.

Siber saldırılardan korunmak için hangi önlemler alınmalıdır?​

İşletmelerin Siber Saldırılara Karşı Alabileceği 8 Basit Önlem
- Tahmin edilmesi kolay şifreler.
- Sosyal mühendislik.
- Yamanmamış(kapatılmamış) güvenlik açıkları
- Reklam virüsleri.
- Temizlenmemiş eski girdiler.
- HTTPS kullanmamak.
- Gizli olmayan web sitelerinin açığa çıkması
- Güvensiz eklentiler.

Ailenizi ilgilendiren kararları nasıl alırsınız?​

Ailenizi ilgilendiren kararları nasıl alırsınız?
Cevap: Ailemde kararlar birlikte konuşularak ve ortak bir noktada anlaşılacak şekilde alınır.

Aileyi ilgilendiren konularda ortak karar almak neden önemlidir?​

Ortak karar alındığı zaman herkes mutlu olur. Alınan kararla birlikte uygulanır be huzursuzluk çıkmaz. O yüzden bizi ilgilendiren kararlar söz konusu olduğu zaman, aile içerisinde fikirlerimizi söylemeye kesinlikle çekinmemeliyiz. Ailemiz bir karar alırken bizim de bazı isteklerimiz olabilir.

DDoS yiyince ne olur?​

Bunun sonucunda normal trafiğinin üzerinde bir veri trafiğine maruz kalan hedef sunucu bu yükü kaldıramaz ve çalışamaz hale gelir. Başka bir deyişle, saldırının sonucunda hedef sunucunun sağladığı hizmet aksar ve müşterilerin web sitesine erişimi engellenmiş olur.

DoS saldırısının birincil hedefi nedir?​

DoS saldırısının birincil hedefi nedir?
Genellikle saldırganın başlıca amacı web kaynağının normal çalışmasını tamamen engellemek, yani tam “hizmet reddi” sağlamaktır. Saldırgan, saldırıyı durdurması karşılığında para da isteyebilir. Bazı durumlarda DDoS saldırısı rakip bir firmanın itibarını zedeleme ya da işine zarar verme girişimi niteliğinde de olabilir.
Aileyi ilgilendiren bir karar alındığı zaman mutlaka bu karar beraber alınmalıdır. Yani ailede bir karar alınırken tek başına ne anne ne baba ne de çocuklar tek başına karar alabilir. Mutlaka doğru bir karar alınabilmesi için ve herkesin hakkını korumak adına, aile içinde beraber karar alınmalıdır.
Ailemizde hangi konularda düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliriz?​
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü. Düşünce ve kanaat özgürlüğü.
4658 sayılı kanun nedir?​
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; yabancıların Türkiye’ye girişleri, Türkiye’de kalışları ve Türkiye’den çıkışları ile Türkiye’den koruma talep eden yabancılara sağlanacak korumanın kapsamına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları ve İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve …

Evde kararları kim verir?​

Evde kararları kim verir?
Ailede akrabalarla ilişkilerde kararı, yüzde 50,9 ile kadınlar veriyor. Diğer konulara nazaran erkeklerin etkin rol üstlendiği akrabalarla ilişkilerdeki karar oranı yüzde 44,7’ye çıkıyor. Ailede çocukların akrabalarla ilişkilerdeki karar oranı yüzde 3,4 olurken, evin yaşlılarında bu oran yüzde 0,9’da kalıyor.

Sınıf ile ilgili kararları kim alır?​

Sınıfımızla ilgili kararları alma sürecine hepimiz katılmalıyız. Karar alma sürecine katılırken sıra ile söz alarak konuşmalıyız. Birbirimizi dinlemeden konuşursak anlaşamayız ve doğru kararlar alamayız. a) Sınıf kuralları belirlenirken kararları ortak almalıyız.

2 sınıf aile bireylerinden hangi konuda yardım alabiliriz?​

Mesela annemiz giysilerimiz yıkadığı zaman onları asarken yardım edebiliriz. Ayrıca evde aile büyüklerimiz temizlik yaparken yine onlara yardım ederiz. Yemek kurulurken tabak, çatal ve kaşık gibi birçok sofra eşyalarını yerleştirmede ailemize yardımcı oluruz.

Aile büyüklerinize hangi konularda yardımcı oluyorsunuz?​

Aile büyüklerinize hangi konularda yardımcı oluyorsunuz?
Örneğin sofra kurulurken ve kaldırılırken yardımcı oluyorum. Odamı kirletmemeye özen gösteriyorum. Odamı ve yatağımı kendim topluyorum. Eğer babam evde bir tamirat-tadilat işiyle uğraşıyorsa ona yardımcı oluyorum.

Aile içindeki görev ve sorumluluklarımız nelerdir?​

Aile toplumun en temel taşıdır. Ailede her bireyin kendine ait sorumlulukları bulunmaktadır….Çocukların sorumlulukları;
- Anne ve babanın sözünde durmak.
- Ev işlerinde, anne ve babaya yardımcı olmak.
- Odalarını düzenli ve temiz tutmak.
- Abi, abla veya kardeşlere yardımcı olmak.
- Tüm aile bireylerine karşı saygılı olmak.

Ailede karar almak ve konuşurken alınan kararlara uymak, aile içindeki huzur ve uyumu sağlamak için son derece önemlidir. Her bireyin düşüncelerini özgürce ifade etmesi ve karar alma sürecine katkıda bulunması, aile içindeki ilişkileri güçlendirir. Ayrıca, aile içinde alınan kararların birlikte alınması, herkesin ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak adil ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Siber saldırılardan korunmak için alınabilecek önlemler arasında şifre güvenliği, güvenlik açıklarının kapatılması, HTTPS protokolünün kullanımı, güvenli eklentilerin tercih edilmesi gibi önlemler bulunmaktadır. Bu önlemler, işletmelerin ve bireylerin dijital güvenliğini sağlamak için oldukça önemlidir.

Ayrıca, DDoS ve DoS saldırılarına karşı da dikkatli olunması gerekmektedir. Bu tür saldırılar, web sitelerinin erişilemez hale gelmesine veya hizmetlerinin aksamasına neden olabilir. Bu saldırılardan korunmak için güvenlik yazılımları kullanılabilir ve sistemler düzenli olarak güncellenmelidir.

Karar alma süreçlerinde ise aile içinde her bireyin görüşlerini ifade edebilmesi ve ortak kararlar alınması önemlidir. Bu sayede herkesin ihtiyaçları ve istekleri göz önünde bulundurularak adil bir şekilde kararlar alınabilir ve aile içindeki iletişim ve dayanışma güçlenebilir.

Geri