AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ailede hiyerarsi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ailede hiyerarşi ne demek?​

Ailedeki hiyerarşik ilişkileri veya aile sistemindeki rolleri ve kuralları değiştirebilme becerisini ifade eder. Ailelerde, farklı otorite düzeylerini yansıtan, anne-baba ve çocukları ayıran bir güç hiyerarşisi bulunur. İşlevsel ailelerde, anne-babalar çocuklarına göre daha fazla güce sahiptir.
Hiyerarşik düzenlemelere ne ad verilir?
Hiyerarşik düzen: Bir toplum ya da kuruluşun tüm üyelerini görev, sorumluluk ve yetkilerine göre sınıflandıran, sıraya sokan sistem. Hiyerarşik: Hiyerarşiyle ilgili olan ve hiyerarşiye özgü. Hiyerarşik regrasyon: Çok sayıda seviyeden oluşan süreçleri, analiz etmek amacıyla tasarlanan ileri ve gelişmiş regrasyon modeli.

Hiyerarşi karşıtı nedir?​

hiyerarşinin tersi. karşılıklı ilişki ve bağımlılık halindeki aktivitelerin eşgüdümünü ve kendi kendine organize olma etkinliklerini ifade etmektedir. bu yönüyle heterarşi, kendi kendini organize eden kişilerarası ağları, örgütlerarası koordinasyonu, merkezsiz, çevre bağımlı sistemler arası döngüyü içermektedir.
Kimler arasında hiyerarşi vardır?
Diğer bir ifadeyle, hiyerarşi ilişkisi tek bir tüzel kişilik içinde, vesayet ilişkisi ise iki ayrı tüzel kişi arasında cereyan eden bir ilişkidir. Hiyerarşi ilişkisi en çok devlet tüzel kişiliği yani merkezi idare içinde görülür, sadece merkezi idare içinde değil, bütün diğer kamu tüzel kişileri içinde de görülür.
Yunanca “hierarkftt” kelime kökünden gelen hiyerarşi sözlük anlamı olarak altlık –üstlük ilişkisini ifade etmektedir. Normlar hiyerarşisi de, hukuk normları arasındaki altlık–üstlük ilişkisini ifade etmekte, hukuk normlarının kuvvetini belirlemektedir.
Felsefede içkin ne anlama gelir?
Içkin felsefede ne demek? (sıfat, felsefe) Varlığın içinde bulunan, varlığın yapısına karışmış olan, mündemiç. İçkin, (felsefe) Aşkın olana karşıt olarak varlığın içinde bulunan.

Içkin adalet ne demek?​

küçük çocuğun kuralların değişmediği; yanlış davranışlar karşısında cezanın kendiliğinden olduğu inancını dile getirmek için piaget’nin kullandığı terim.
 
Geri
Üst