AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aile yardimi vermek zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye

Aile yardımı vermek zorunlu mu?​

Aile Yardımı da çocuk yardımı gibi zorunlu ödenen bir yardım değildir. Ancak iş sözleşmeleri ile hükümlere bağlanmışsa işverenin ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.

Aile yardım ödeneği kimler alabilir?​

Aile yardım ödeneği kimler alabilir?
657 sayılı Kanunun 203 üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.

Aile yardımı parası ne kadar 2022?​

2022 aile yardımı çalışmayan eş için 521 lira olduğu açıklandı. İşte Erdoğan’ın açıklaması: Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.

Diger aile yardimi her ay yatar mi?​

Diger aile yardimi her ay yatar mi?
Diğer aile yardımı belirli bir gün yada ayda yatmamaktadır. Ödeme yaptığınız tarihten sonra ortalama 2 hafta içerisinde yatmaktadır. Diğer aile yardımı alan kişilere ödemeler resmi tatil günleri hariç hafta içerisi dilediği gün PTT şubelerinden çekebilirler.
Aile yardimi net ne kadar?​
Aile yardımlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.

Aile yardımı ödeneği nasıl hesaplanır?​

Aile yardımı ödeneği nasıl hesaplanır?
Aynı zamanda devlet memurunun eşinin ölümü halinde ya da boşanmaları durumunda bu yardım parası kesilir. Aile yardım parasının hesaplanması eşi için 2,273, çocuklarının her biri için 250, 0- 6 yaş arası çocuklar için 500 gösterge üzerinden kat sayı ile çarpılmasıyla belirlenir.

Memur çocukları 25 yaşına kadar sağlık yardımı alabilir mi?​

SSK’lı Bağ-Kur’lular ile bunların emeklilerinin çocuklarına okumaları durumunda en fazla 25 yaşına kadar sağlık yardımı veren SGK, memurların kızlarına ise evleninceye kadar yaşına bakılmaksızın sağlık yardımı yapıyor.

Aile yardımı konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı ve doğru. Aile yardımının çocuk yardımı gibi zorunlu bir ödeme olmadığını vurgulamışsınız. İşverenlerin, iş sözleşmelerinde bu konuyu belirtmişse ödeme yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. Ayrıca devlet memurlarına aile yardımı ödeneği her ay aylıklarıyla birlikte verilmektedir. Bu ödenek karı-koca arasında her ikisi memursa sadece kocaya verilmektedir ve vergiye tabi değildir.

2022 yılında aile yardımı miktarlarını da paylaşmışsınız. Çalışmayan eş için aile yardımı 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için ise 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu bilgiler ihtiyacı olanlar için önemli bir referans olabilir.

Diğer aile yardımının her ay yatıp yatmadığı konusundaki açıklamanız da oldukça faydalı. Diğer aile yardımı belirli bir zamanda yatmamakta ve ödemeler yapıldıktan sonra genellikle ortalama 2 hafta içerisinde alınmaktadır. ödemeler resmi tatil günleri hariç hafta içerisinde PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

Aile yardımının hesaplanması ve miktarlarını detaylı bir şekilde paylaştığınız için teşekkürler. Eş ve çocuk sayısına göre belirlenen katsayılarla yapılan hesaplamalar sonucunda aile yardımı miktarları belirlenmektedir. Ayrıca memur çocuklarının sağlık yardımı alabilme süresi konusunda da bilgi vermişsiniz. SSK'lı ve Bağ-Kur'luların çocuklarına 25 yaşına kadar sağlık yardımı verilebilirken, memur kızları evlenene kadar yaş sınırı olmaksızın sağlık yardımından faydalanabilmektedir.

Genel olarak verdiğiniz bilgiler detaylı ve açıklayıcı olduğu için oldukça faydalıdır. Teşekkürler.

Geri