Aile yardimi istisnasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aile yardımı istisnası nedir?​

Aile yardımında SGK istisnası Ocak ve Haziran, temmuz ve aralık olmak üzere her iki dönem için 357,75 TL’dir. 2021 çocuk ve aile yardımı yasalarla korunan vatandaşlık haklarındandır.

Aile yardım ödeneği kimler alabilir?​

657 sayılı Kanunun 203 üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.
Asgari ücretlinin aile yardımı ne kadar?
2022 aile yardımı çalışmayan eş için 521 lira olduğu açıklandı. İşte Erdoğan’ın açıklaması: Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.
Aile yardımı vermek zorunlu mu?
Aile Yardımı da çocuk yardımı gibi zorunlu ödenen bir yardım değildir. Ancak iş sözleşmeleri ile hükümlere bağlanmışsa işverenin ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.

Aile yardımı net mi brüt mü?​

Mezkur Toplu İş Sözleşmesi’nin 30’uncu maddesinde; “Toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışan sendika üyesi evli ve eşi çalışmayan işçilere aile yardımı olarak, Devlet Memurlarına ödenen aile yardımı miktarı net olarak ödenir.” denilmiştir.

Aile yardimi net ne kadar?​

Aile yardımlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.
Aile yardımı ödeneği nasıl hesaplanır?
Aynı zamanda devlet memurunun eşinin ölümü halinde ya da boşanmaları durumunda bu yardım parası kesilir. Aile yardım parasının hesaplanması eşi için 2,273, çocuklarının her biri için 250, 0- 6 yaş arası çocuklar için 500 gösterge üzerinden kat sayı ile çarpılmasıyla belirlenir.
Aile yardımı kaç yaşına kadar ödenir?
2- Çocuk için ödenen yardım ödeneği hakkı ise; a- Ölümü, b- Evlenmesi, c- 25 yaşını doldurması (25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocukları ile çalışamayacak derecede malûllükleri resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilenler için süresiz olarak ödeneğin verilmesine devam olunur.)

Geri