- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aile tarihimizi oluştururken hangi kaynaklardan?
Özellikle madalyalar ve eski eşyaları ile beraber birçok mektup, aile tarihi çıkarmak için önemli kanıtlardır. Ayrıca eski fotoğraflara bakarak da yine aile tarihini oluşturabilmek için büyük bir kolaylık sağlar.Aile tarihi ile ilgili bilgilere nasıl ulaşılabilir?
Soy ağacıSoy ağacı sayesinde ailemizi ve akrabalarımızıdaha yakından tanırız.Akrabalarımızıdaha iyi öğreniriz. Eski fotoğraflar,hatıra amaçlı saklanmış eşyalar,diplomalar,mektuplar aile geçmişimiz hakkında bize bilgi verir. Sözlü tarih yöntemi sonucunda ailemizle ilgili bir kronoloji oluşturabiliriz.Ailemize ait eskiden kalmış çeşitli ev, tarım, giyim vb. gibi eşyalardan ailemizin geçmişteki yaşayışını, gelenek ve göreneklerini öğrenebiliriz.
Aile yapıları tüm toplumlarda aynı mıdır?
Aile, bütün toplumlarda en fazla evrensellik gösteren kurum olma özelliği taşır. İnsanların duygusal anlamda gereksinimlerini tamamlayan, duygusal temele dayalı, toplumsal işlevleri olan bir kurumdur. Ekonomik, biyolojik, sosyolojik bir takım işlevlere sahiptir. Aile toplumsallığın gerçekleştiği ilk ortamdır.
Görseldeki unsurlara sahip bir aile ile ilgili ne tür bilgilere ulaşılabilir?
Görsellerdeki unsurlara sahip bir aile ile ilgili ne tür bilgilere ulaşılabilir? Cevap: Yaşadıkları ortama ve eve ulaşabiliriz. Aynı zamanda yaptıkları işe, barınırken kullandıkları ev eşyalarına ve aydınlanma eşyalarına ulaşabiliriz.
Fotoğraflar mektuplar ve nesneler dışında hangi yöntemlerle aile tarihi ile bilgilere ulaşılabilir?
Fotoğraflar, mektuplar ve nesneler dışında hangi yöntemlerle, aile tarihi ile ilgili bilgilere ulaşılabilir? Cevap: Dedelerimizin ve nenelerimizin anlattıkları hikayelerle aile tarihi ile ilgili bilgilere ulaşabiliriz.Görsellerdeki unsurlara sahip bir aile ile ilgili ne tür bilgilere ulaşılabilir?
Sözlü tarih, tarihi yazılı belgelere ek olarak yaşayan bireylerin belleğe dayalı anlatıları aracılığıyla yazma ve sıradan insanları, gündelik yaşamı ve öznelliği tarihin araştırma alanına dahil etme dürtüsüyle şekillenen ve ses kaydetme teknolojilerinin gelişmesiyle de desteklenen disiplinler arası bir çalışma alanı ve …Sözlü kaynakların araştırılması nasıl yapılır aşamalarını yazınız?
Sözlü tarih çalışmasının aşamaları şunlardır:
- Görüşme yapılacak kişi belirlenir.
- Görüşme yeri ve zamanı belirlenir.
- Sorular belirlenir.
- Görüşme sırasında kullanılacak araç gereçler hazırlanır.
- Görüşme yapılır.
- Görüşme kayıtları düzenlenerek yazılı hâle getirilir.
Aile yapıları nelerdir?
Bunlar evliliğe hazırlık, evlilik, küçük çocuklu aile, ergen çocuklu aile, çocuğu evden ayrılan aile, yaşlılık ve emeklilik döngüsü şeklindedir. Aile tipleri, aile ilişkilerinde tüm aile üyelerinin birbirlerine karşı görev ve sorumlulukları bulunmaktadır.