AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aile ici siddette polis ne yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.837
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Aile içi şiddette polis ne yapar?​

Şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi altında bulunanlar, bulundukları yerin yakınındaki polis veya jandarma karakoluna başvurarak şikayette bulunabilirler. Polis veya jandarma, derhal tedbir alınması gereken durumlarda önleyici ve koruyucu tedbirleri alır, diğer durumlarda Cumhuriyet savcılığına yönlendirir.

Aile içi şiddet nasıl kanıtlanır?​

Aile içi şiddet nasıl kanıtlanır?
İspat etmek için ise varsa olayın tanıklarının beyanları alınabilir ve görülen fiziksel bir şiddet ise hastane raporları kullanılabilir ve kişi eğer daha öncesinden bir suç duyurusunda bulunduysa bu göz önüne alınabilir.Sonuç olarak kişi öne sürdüğü boşanma beyanını bu ve bu gibi diğer argümanlarla ispatlamak …

Aile içi şiddeti önlemek için neler yapılabilir?​

Aile içi şiddeti önlemek için neler yapılabilir?
ALO 183 ücretsiz bir danışma hattıdır. Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat herhangi bir telefondan 183 numarasını çevirerek aile içi şiddeti durdurmak için gerekli destek ve korumaya nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

Kadına vurmanın cezası nedir?​

Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın alt sınırı 4 aydan 6 ay hapse yükseltilecek. İşkence suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 3 yıl olan alt sınırı 5 yıl hapse çıkarılacak.

Darp raporu ile tek celsede Boşanılır mi?​

Darp raporu ile tek celsede Boşanılır mi?
Boşanma davalarının vazgeçilmez temel delilleri olan tanık delilinden sonra önemli bir delil de darp raporlarıdır. Bir eşin diğerine şiddet uygulaması başlı başına bir boşanma sebebidir. Şiddete uğrayan eş bu durumu rapor altına alıp şikayetçi olduğu takdirde diğer eşe karşı ceza davası açılacaktır.

Psikolojik şiddete karşı ne yapmalı?​

Psikolojik şiddete karşı ne yapmalı?
Psikolojik şiddete maruz kalan bireyler Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı (183), Acil Servis (112), Polis (155), Jandarma (156) ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı (0212 656 96 96) numaralarıyla iletişime geçip yardım çağrısında bulunabilirler.
Şiddete meyilli olana ne denir?​
Narsisizmi yüksek olan kişiler şiddete eğilimli oluyor ve eleştirildiği zaman karşısındakine şiddet uyguluyor. Ama eğitimli narsisistler başkasına şiddet uygulatıyor.”

Şiddet doğuştan mı?​

Şiddet doğuştan mı?
İnsan olarak şiddeti başkalarından öğreniyor olabiliriz ama bu ilk doğduğumuz andan itibaren içimizde şiddete karşı bir eğilim olduğu gerçeğini de değiştirmez. Bu eğilim sadece insandan insana farklılık gösterebilir ve eğitim ve rol model alınan kişiler dolayısıyla farklı boyutlara ulaşabilir.

Kadın dövmenin cezası kaç yıl?​

Kadın dövmenin cezası kaç yıl?
Buna göre, kasten öldürme suçu kadına karşı işlenmesi halinde müebbet ceza yerine “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası öngörülürken, kasten yaralamada alt sınır 4 aydan 6 ay hapse, tehditte 6 aydan 9 aya, işkence suçlarında 3 yıldan 5 yıla, eziyet etme halinde ise cezanın alt sınırı 2 yıldan 2 yıl 6 ay hapis cezasına …

Türkiye’de kadına şiddetin cezası nedir?​

İşkence suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 3 yıl olan alt sınırı 5 yıl hapse çıkarılacak. Eziyet suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 2 yıl olan alt sınırı 2 yıl 6 ay hapse yükseltilecek.

Çocuğa şiddet suç mu?​

Çocuğa şiddet suç mu?
Şiddet yalnızca fiziki müdahale değil, aynı zamanda psikolojik müdahale sonucunda da oluşur. Bunun yanı sıra cinsel, ekonomik yönden kişiye zarar veren tüm tutum ve davranışlar da yine şiddet kapsamında yer almaktadır. Çocuğa şiddet suçu genel olarak “kasten yaralama” suçu kapsamına alınır.

Kadına şiddetin cezası kaç yıl 2021?​

Kadına şiddetin cezası kaç yıl 2021?

Aile içi şiddet nedir kimleri kapsar?​

Eşinizin size veya çocuklarınıza ya da sizinle aynı evde yaşayan akrabalarınıza yönelik; tehdit, baskı ve kontrol içeren, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmenize veya acı çekmenize sebep olan her türlü davranışı AİLE İÇİ ŞİDDETTİR.

Kendi çocuğunu dövmek suç mu?​

Kendi çocuğunu dövmek suç mu?
Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişiye, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası verilecek.

Bir çocuğa vurmak suç mu?​

Bir çocuğa vurmak suç mu?
TCK nun 82/1-e maddesi uyarınca çocuğun öldürülmesi, kasten insan öldürme suçunun nitelikli hali olarak kabul edilmiştir.
Kadın dövmenin cezası ne kadar?​

Kadına şiddetin sonuçları nelerdir?​

Kadına şiddetin sonuçları nelerdir?
Kadına yönelik şiddetin etkileri ve sonuçları
- Fiziksel: Yaralanmalar, cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar, düşük, baş ve karın ağrısı, ilaç-alkol bağımlılığı, astım, barsak hastalıkları …
- Ruhsal-zihinsel: Anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları, uyku bozukluğu, cinsel işlev bozukluğu …

Kadına ve aile içi şiddette hakim hangi kararları alır?​

Kadına ve aile içi şiddette hakim hangi kararları alır?
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında iki çeşit koruma tedbiri kararı vardır. Bunlardan ilki koruyucu tedbiri kararı ikincisi ise önleyici tedbir kararıdır. Kararı veren makamlar bakımından da koruma tedbiri kararları ikiye ayrılmaktadır.

Şiddetin birey üzerindeki etkileri nelerdir?​

Çocukluk ve gençlik döneminde şiddete uğramış ya da tanık olmuş kişiler şiddete meyilli olurlar. Bunun yanı sıra çocuklarda büyüme ve gelişme geriliği, özgüven eksikliği, okul başarısının düşmesi veya maddelere bağımlı olma olasılığı ortaya çıkabilir.
 
Aile içi şiddet konusunda bilgi vermek için buradayım. Toplumda bu konunun daha fazla farkındalık yaratılması ve şiddetin önlenmesi adına sorularınızı cevaplamak benim için önemli.

Aile içi şiddet durumunda polis ne yapar konusunda, mağduru veya mağdur olma tehlikesi altında olan kişilerin polis veya jandarma karakoluna şikayette bulunabileceği bilgisini paylaşmışsınız. Bu durumda polis veya jandarma, gerekli tedbirleri alır ve duruma uygun olarak önleyici ve koruyucu tedbirler uygular veya durumu Cumhuriyet savcılığına yönlendirir.

Aile içi şiddetin kanıtlanması konusunda ise tanıkların beyanları, fiziksel şiddete dair hastane raporları, öncesinde tesis edilmiş suç duyuruları gibi delillerin kullanılabileceğinden bahsedilmiş. Boşanma davalarında da şiddet vakaları önemli deliller arasında yer almaktadır.

Aile içi şiddeti önlemek için ise ALO 183 gibi ücretsiz danışma hatlarından destek alabileceğiniz ve aile içi şiddeti durdurmak için gerekli desteği ve korumayı nasıl alabileceğinizi öğrenebileceğiniz belirtilmiş.

Psikolojik şiddete maruz kalan bireylerin çağrı yapabileceği acil servis numaraları ve yardım hatları hakkında bilgi verilmiş. Bu hatlar üzerinden destek ve yardım talep edilebilir.

Çocuğa şiddet suç tanımı ve sonuçları konusunda bilgi vermiş ve şiddetin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerinin altını çizmişsiniz. Şiddetin, fiziksel, ruhsal-zihinsel ve sosyal sonuçları olduğu vurgulanmış.

Eğer aile içi şiddetle ilgili sorularınız veya başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa ben buradayım, sormaktan çekinmeyin. Toplumda şiddet olgusunun azaltılması ve mağdurların korunması için hep birlikte çaba göstermeliyiz.
 
Geri
Üst