AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aile ici arac devri nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aile içi araç devri nasıl yapılır?​

Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 457 TL’lik (2022 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir. Satıcı adına olan ruhsat iptal edilir ve yeni tescil belgesi hazırlandıktan sonra satış belgesi sunulur. Böylece noter satış işlemleri gerçekleşmiş olur.

65 yaş üstü araç satış işlemleri nasıl yapılır?​

65 yaşında olan ve sahip olduğu taşınmazı satmak ya da devretmek isteyen kişilerin tapuda işlem yapabilmesi için mutlaka sağlık raporu ibraz etmesi gerekmektedir. Aile hekimi tarafından verilen raporlar kabul edilmemekte olup özel hastanelerden alınan raporlarda kabul edilmemektedir.
Notere gitmeden araç satışı yapılır mı?
Noter Satış İşlemleri için Gerekli Evraklar Notere gitmeden önce araç devri için talep edilen belgelerden biri de kimliktir. Öncelikle yanınıza geçerli bir kimlik kartı almalısınız. Kimlik kartı olarak da değerlendirilebilen, resmi kurumlarca verilen ve kimlik yerine kullanılabilen diğer belgeler de geçerlidir.
65 yaş üstü araç satış yapabilir mi?
Gayrimenkul alım satımı yapmak isteyen 65 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları gerekebilmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları sebebiyle şüpheye düşerse rapor talep edebilir.

65 yaş üstü noterde işlem yapabilir mi?​

Adalet Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri yurttaşları küçük düşürücü bir uygulama olan, “noter başvurusunda sağlık raporu zorunluluğu”nu kaldırdı. Buna göre 65 yaşını dolduran yurttaşlar, noterdeki iş ve işlemlerini sağlık raporu zorunluluğu olmadan yapabilecek.

Araç sahibi olmadan satış yapılabilir mi?​

Araç satış vekaleti resmi olarak Noter’ler aracılığı ile hazırlanmaktadır. Vekil tayin edilen kişi ruhsat sahibi adına araç satışını başka bir kişiye satma işlemini yapabilmektedir. Araç satış bedelinin tamamını teslim alabilmektedir.
Kaç araç satışından sonra vergi?
Son düzenlemeler ile ticari yetkisi olmayan kişiler 1 yıl içerisinde en fazla 3 araç satışı yapabiliyor. 3’ten fazla araç alım – satımı gerçekleştirenler vergiye tabi tutuluyor.
Bir kişi kaç tane araba alabilir?

Araçların tescil işlemlerini yapmak kimin görevi?​

(7) Araçların ilk tescil işlemleri, aracın satın alınma veya trafik şahadetnamesinin düzenlendiği tarihten itibaren üç ay içinde ilgilisine göre herhangi bir noter veya Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil kuruluşları tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilir.

Uzaktan Noter satış nasıl yapılır?​

‘e-Noter’ uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği’nin internet sayfasından 7 gün 24 saat cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan randevu yapılabilecek. Uygulama ile noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler ‘e-İmza’ ile yapılacak.
Araç mülkiyet belgesi nedir?
Araç mülkiyet belgesi nedir? Araç Tescil Belgesi nedir? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aracınızın trafiğe çıkıp çıkmayacağını belirleyen belgedir. Burs veren kurumlar öğrencinin kendi üzerine veya ailesinin üzerine kayıtlı araç olup olmadığını anlamak için bu belgeyi talep ederler.
Arabayı devretmek ne kadar?
2022 yılı noter’de araç satış işlemleri için noter’e ödemeniz gereken tutar ise 301.00 TL’den 391,15 TL’ye yükselmiştir. Son fiyat zamları ile 2022 yılı noterde araç devir işlemleri ve plaka değişikliği için ödemeniz gerek tutar 391,15 TL’dir. Bilgilerinize sunar güvenli alış verişler dileriz.

Araç tescil ve plaka işlemleri kim yapar?​

Araç sicil ve tescil işlemleri noterlere devredildi.

Araç tescil işlemlerini gerçekleştirmek ne demek?​

Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır. İbraz edilmesi zorunludur. ·Eski araç tescil ve motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları ilgili trafik tescil kuruluşuna iade edilir.
 
Geri
Üst