AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aile hukuku hangi maddeler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aile hukuku hangi maddeler?​

Medeni Kanun’da Aile Hukuku düzenlemesi Aile Hukuku, Türk Medeni Kanunu’nda “İkinci Kitap”ta düzenlenmiştir. İkinci kitapta Birinci kısım (118.-281. maddeler ) Evlilik, İkinci kısım (282.-395. Maddeler) Hısımlık, Üçüncü kısım (396. -494. Maddeler) Vesayet başlıkları altında düzenleme yapılmıştır.

Aile hukuku hakları nelerdir?​

Aile hukuku hakları nelerdir?
Aile hukukunun başlıca konuları nişanlanma, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık, yardım nafakasıdır.

Aile hukuku kaçıncı sınıf?​

Medeni hukuk derslerinde öğrenciler, hukukun bazı temel kavramlarını, aile hukukunu ve tüzel kişilere ilişkin bilgileri öğrenirler. Medeni hukuk dersi bütün hukuk fakültelerinde 1. sınıfta görülen derslerdendir.

Filminde aile hukuku evlenme boşanma gibi konular hangi başlık altında incelenmektedir?​

Filminde aile hukuku evlenme boşanma gibi konular hangi başlık altında incelenmektedir?
Aile hukukunun ana konuları; nişanlanma, evlenme koşulları, aile konutu, boşanma koşulları, velayet, evlat edinme, nafaka hakkı, iştirak nafakası, yardım nafakası, maddi ve manevi tazminat davaları gibi konuları içermektedir.
Aile hukuku kaçıncı kitap?​
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu Aile Hukuku Kitabı (2.Kitap)

Aile hukukunun özellikleri nelerdir?​

Aile hukukunun özellikleri nelerdir?
Aile hukukuna egemen olan ilkeler ve aile hukukunu oluşturan unsurlar, Türk Medeni Kanunu’nda;
- Süreklilik İlkesi.
- Birlik İlkesi.
- Zayıfları Koruma İlkesi.
- Düzenleme Özgürlüğünün Bulunmaması İlkesi.
- Devletin Müdahalesi İlkesi.
- Eşler Arasında Eşitlik İlkesi.

Aile ahlakının süreklilik ilkeleri nelerdir?​

Aile hukukunun düzenleme alanında yer alan ilişkiler nitelikleri gereği süreklilik arz etmektedir. Süreklilikten maksat, dar veya geniş anlamda aile içerisinde ortaya çıkan ilişkilerin eşlerin veya anne-baba ile çocukların anlaşmasıyla hiçbir zaman ortadan kaldırılamamasıdır.

1917 Hukuk ı aile Kararnamesinde hangi mezhepten Yararlanılmamıştır?​

1917 Hukuk ı aile Kararnamesinde hangi mezhepten Yararlanılmamıştır?
Hanefî mezhebinde bulunan, kinayeli kelimelerle de evlenme akdinin yapılabileceği görüşü burada yer almamıştır. Kararnâmeyi hazırlayanlar, nikâh akdi yapılırken ileri sürülebilen şartlar konusunda köklü bir ictihad değişikliğine yönelerek İslâm hukuku çerçevesinde çok evliliğe sınırlandırma getirmeyi arzu etmişlerdir.
 
Aile hukukuyla ilgili sorduğunuz soruları detaylı bir şekilde cevaplamaya çalışacağım.

1. **Aile Hukuku Hangi Maddelerde Yer Alır?**
Aile hukuku düzenlemesi Türk Medeni Kanunu'nda "İkinci Kitap"ta yer almaktadır. Bu kitabın içerisinde; evlilik, hısımlık, vesayet gibi konuları kapsayan maddeler bulunmaktadır. Birinci kısımda (118.-281. maddeler) Evlilik, İkinci kısımda (282.-395. maddeler) Hısımlık, Üçüncü kısımda (396.-494. maddeler) ise Vesayet başlıkları altında düzenlemeler yapılmıştır.

2. **Aile Hukuku Hakları Nelerdir?**
Aile hukukunun temel konuları arasında nişanlanma, evlenmenin koşulları, boşanmanın sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, nafaka hakkı, vesayet, danışmanlık, yardım nafakası gibi haklar bulunmaktadır. Bu haklar, aile ilişkilerini düzenlemeyi ve korumayı amaçlar.

3. **Aile Hukuku Hangi Sınıfta İncelenir?**
Aile hukuku genellikle medeni hukuk dersleri içerisinde yer alır. Öğrenciler, aile hukukuna ve temel kavramlara ilişkin bilgileri genellikle hukuk fakültelerinde 1. sınıfta alırlar. Medeni hukuk, hukuk fakültelerinde temel derslerden biridir ve bu ders genellikle öğrencilerin hukuk eğitimine başladığı sınıfta verilir.

4. **Aile Hukuku Hangi Konuları İçerir?**
Aile hukukunun ana konuları nişanlanma, evlenme koşulları, aile konutu, boşanma koşulları, velayet, evlat edinme, nafaka hakları, tazminat davaları gibi konuları içerir. Aile hukuku, aile içi ilişkileri ve hakları düzenleyen önemli bir hukuk dalıdır.

5. **Aile Hukuku Hangi Kitapta Yer Alır?**
Türk Medeni Kanunu'nun Aile Hukuku düzenlemesi 2. Kitapta yer almaktadır. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun Aile Hukuku Kitabı 2. Kitap olarak adlandırılmıştır.

6. **Aile Hukukunun Özellikleri Nelerdir?**
Aile hukukunun temel özellikleri arasında süreklilik ilkesi, birlik ilkesi, zayıfları koruma ilkesi, düzenleme özgürlüğünün bulunmaması ilkesi, devletin müdahalesi ilkesi ve eşler arasında eşitlik ilkesi bulunmaktadır. Bu ilkeler, aile hukukunun işleyişini belirleyen önemli prensiplerdir.

7. **Aile Ahlakının Süreklilik İlkeleri Nelerdir?**
Aile hukukunda yer alan ilişkiler süreklilik arz eder. Bu süreklilik, aile içerisinde ve aile bireyleri arasında var olan ilişkilerin zaman içinde değişmekle birlikte her zaman devam edeceğini öngörür. Aile ahlakının süreklilik ilkeleri, aile içi ilişkilerin devamlılığını ve istikrarını sağlar.

8. **1917 Hukukı Aile Kararnamesinde Hangi Mezhepten Yararlanılmamıştır?**
1917 Hukukı Aile Kararnamesinde Hanefi mezhebinden gelen, kinayeli kelimelerle evlenme akdinin yapılabileceği görüşü bulunmamaktadır. Kararname hazırlanırken, nikah akdi sırasında öne sürülebilen şartlar konusunda belirli sınırlamalar getirilmesi amaçlanmıştır, böylece İslam hukuku çerçevesinde çok evliliğe sınırlama getirilmiştir.

Eğer daha fazla detay veya başka bir konuda sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst