- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aile Eko harita nedir?
Bir eko-harita (veya eko- harita ), bir bireyin hayatındaki tüm sistemleri gösteren grafiksel bir temsildir . Eko-haritalar , sosyal hizmet ve hemşirelik mesleğinde bireysel ve aile danışmanlığında kullanılmaktadır .Ekoharita ne demek?
Ekoharita nedir? Hangi amaçla kurulmuştur? Ekoharita çalışmaları 2015 yılında başlayan ve 2016 Ocak ayında yaşama adım atan ve sürekli dönüşerek gelişen canlı bir oluşum. Temelinde ekoloji temelli bir iletişim, bilgi ve dayanışma ağı olmayı hedefleyen bir platform.
Eko Map nedir?
Eko-haritalama, çevresel değerlendirme için pratik bir yöntem, eğitim ve iletişim için destekleyici, veri toplamaya yardım eden ve işletmeler için çevresel dokümantasyonun temelini oluşturan bir araçtır.Aile Hemşireliği nedir?
Aile Sağlığı Hemşiresinin işlevi edilgen, hekime bağımlı ve hekime yardımcılık ile sınırlanmıştır. Toplumda her yere ve her kesime ulaşmak yerine, özel sigortası olan ve sadece sağlık hizmeti almak adına kendisine başvuran ya da kendinde zaten kayıtlı olan hastalara rutin hemşirelik hizmeti sunmaktadır.
a) Kişilerin hayati bulgularını ölçmek ve kaydetmek. b) Aile hekiminin gözetiminde, talimatı verilen ilaçları uygulamak. c) Yara bakım hizmetlerini yürütmek. ç) Tıbbi alet, malzeme ve cihazların hizmete hazır bulundurulmasını sağlamak.
Sağlık ocağı hemşiresi ne yapar?
-) Sağlık ocağında bulunan ilaçların güvenli saklanmasını sağlar. -) Acil durumlar için geliştirilen protokol çerçevesinde karar alır, uygular ve vakaları rapor eder. -) Hemşirelik hizmetleri ile ilgili kayıt ve istatistikleri hazırlar. -) Sağlık ocağı hemşirelik hizmetleri ile ilgili çalışma raporunu ilgililere sunar.
Sağlık ocağı hemşiresi ne kadar maaş alır?
Yapılan zamlarla birlikte Hemşirelerin 2021 yılında 5,237 TL olan maaşları, 2022 yılında 6,675 TL’ye yükselmiş oldu. Sağlık memurlarının 2021 yılında 5,327 TL olan maaşları 6,675 TL olurken, Ebe maaşları da 5,244 TL’den 6,684 TL’ye yükselmiş oldu.Sağlık ocağı hemşiresi nasil olunur?
Sağlık ocağı sorumlu hemşiresi tercihen meslekte 5 yıl deneyimli, hemşirelik yüksekokulu mezunu ya da halk sağlığı alanında lisansüstü eğitim görmüş kişiler arasından seçilir.