AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aile egitimi kimlere verilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.563
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Aile eğitimi kimlere verilir?​

Aile eğitimi; tüm eğitim kademelerinde bireyin eğitimine katkı sağlamak amacıyla aileye verilecek her türlü rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren bir eğitim sürecidir.

Eve dayalı aile eğitimi nedir?​

Eve dayalı aile eğitimi; haftada yada 5 günde bir olmak üzere eğitimcinin engeli olan çocuğun evine gitmesi, çocuğun yapabildiklerini aileyle beraber değerlendirmesi, çocuğun yapabildiklerine dayalı olarak amaçların belirlenmesi, bu amaçların nasıl gerçekleştirileceğinin eğitimci tarafından aileye gösterilmesi …

Aile eğitiminde neler yapılabilir?​

Aile eğitiminde neler yapılabilir?
Çocuklara “iyi insan olma” odaklı hedefler ailede verilir… Çocuğa olumlu davranışlar ailede kazandırılır. Anne ve babalar, çocuklarına akademik eğitimin yanında; inançlarını, ibadetlerini, duygularını kontrol etmeyi, iradesini güçlendirmeyi ve örnek davranışları sergilemeyi ailede öğretmelidir.

Eve Dayalı eğitim Nedir?​

Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden sağlık problemi nedeniyle okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından herhangi birini uygulayan örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayanlara eğitim hizmetlerinin evde sunulması esasına dayanan eğitimdir.

Ev Merkezli aile eğitim programları nelerdir?​

Ev merkezli aile eğitimi yaklaşımı, doğrudan çocuğa sunulan bir eğitim değildir. Çocuğun tüm gelişimine katkı sağlayan, ev ortamını hazırlayan anne, baba ve diğer aile bireylerinin katılımının sağlandığı, isteğe bağlı olan ve doğal ortamda gerçekleşen programdır.

Aile eğitimi nasıl olmalı?​

Aile eğitimi nasıl olmalı?

Aile eğitimi neden gereklidir derleme?​

Çalışma sonunda aile eğitimi programının çocukların olumlu davranışlarını geliştirmeye ve anne-babanın çocuk temelli stresini azaltmaya katkısı olduğu; stres yönetimi programının ise anne-baba temelli stresi azaltmaya katkısı olduğu belirlenmiştir.

Eğitimci aile yaklaşımı nedir?​

Aile eğitimi, özel eğitime ihtiyaç duyan bireyin gelişim ve kazanım sürecini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için ailenin; bireye verilen eğitim konusunda bilgilendirilmesini sağlamaktır. Bu eğitimlerde çocukların gelişim durumu hakkında aile ve kurum arasında bilgi paylaşımı sağlanmaktadır.

Kurum Merkezli Aile Eğitimi Nedir?​

Kurum Merkezli Aile Eğitimi Nedir?
Kurum Merkezli Aile Eğitimi Eğitim merkezlerinde sunulan bu yaklaşım, iki farklı uygulamayı kapsamaktadır. Birinde yalnız anne baba grupları haftanın belli günlerinde grup toplantıları aracılığıyla eğitilmekte, diğerinde ise anne babalar, çocuklarıyla birlikte eğitim merkezlerine gelerek eğitimlerini sürdürmektedir.
 
Aile eğitimi, genel olarak çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla ailelere verilen rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren bir süreçtir. Peki, kimlere verilir?

Aile eğitimi genellikle şu durumlarda uygulanabilir:
- Çocuğun özel eğitime ihtiyacı olan durumlarda,
- Ailenin ergenlik dönemiyle ilgili sorunları varsa,
- Aile içi iletişimde problemler yaşanıyorsa,
- Ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda destek ihtiyacı olduğunda.

Aile eğitimi genellikle ailedeki herkesi kapsar. Bu eğitimi alacak kişiler şunlar olabilir:
- Anne ve baba,
- Üvey ebeveynler,
- Çocuklar,
- Aile büyükleri.

Aile eğitimi, çocukların yeteneklerini geliştirmeye, olumlu davranışlar kazanmalarına ve aile içindeki iletişimi güçlendirmeye yönelik olabilir. Bu süreçte ailelere çocukların akademik eğitiminin yanı sıra inançlarını, duygularını kontrol etmeyi, iradelerini güçlendirmeyi ve örnek davranışları sergilemeyi öğretmek de önemli bir konudur.

Aile eğitimi farklı yaklaşımlarla gerçekleştirilebilir. Ev merkezli aile eğitimi, evde çocuğun gelişimine katkı sağlayacak programların aile tarafından uygulanmasını öngörürken, kurum merkezli aile eğitimi ise eğitim merkezlerinde verilen eğitim programlarını içerir.

Aile eğitimi, ailenin genel refahını ve çocukların sağlıklı büyümelerini destekleyen önemli bir süreçtir.Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan aile eğitimi programları, çocukların olumlu davranışlarını desteklerken anne ve babaların stresini azaltmaya da yardımcı olabilir. Bu nedenle aile eğitimi, ailelerin hem çocuklarına hem de kendilerine yönelik önemli bir destek ve rehberlik aracı olabilir.
 
Geri
Üst