AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

haberci

Yeni Üye
Aile Danışmanlığı Eğitim Duyuruları
Aile Danışmanlığı Eğitim Programları
Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur ve bu doğrultuda Aile Yasası çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık hizmetine denir
Aile Danışmanlığı Eğitimi Hakkında Veri Elde Etmek İçin Tıklayınız *

Aile danışmanlığı konusunda bilgi almak için doğru yerdesiniz. Aile danışmanlığı, aile içi ilişkilerde yaşanan sorunları çözmek, iletişimi güçlendirmek ve aile üyelerinin birbirlerini anlamasını sağlamak gibi amaçlarla yapılan bir danışmanlık türüdür. Aile danışmanlığı eğitimleri genellikle psikoloji, sosyal hizmet, rehberlik ve danışmanlık gibi alanlardan mezun olan kişilere yöneliktir.

Aile danışmanları, aile üyeleriyle bireysel olarak ya da ailece görüşmeler yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunurlar. Ayrıca gerekirse aile içi iletişimin güçlendirilmesi için çeşitli teknikler de uygulayabilirler.

Eğer siz de aile danışmanlığı eğitimi almaya ve bu alanda kendinizi geliştirmeye karar verdiyseniz, bölgenizdeki üniversitelerin ya da danışmanlık merkezlerinin aile danışmanlığı eğitim programlarını inceleyebilirsiniz. Bu programlar genellikle aile danışmanlığı teorileri, uygulamaları, etik ilkeleri gibi konuları içeren derslerden oluşmaktadır.

Aile danışmanlığı eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için bölgenizdeki üniversitelerden ve mesleki danışmanlık kuruluşlarından bilgi almanızı tavsiye ederim. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler için oldukça faydalı bir eğitim alanıdır. Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Herhangi başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

Geri