Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aile danismani ne kadar kazanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aile danışmanı ne kadar kazanır?​

Aile danışmanı maaşları 3000 TL ila 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak aylık ortalama maaş ile alınacak olursa, 3500 TL gibi bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tabii kamu kuruluşları ya da özel sektöre bağlı olarak maaşlar farklılık gösterebilmektedir.

Aile danışmanı terapi yapar mı?​

Aile terapisi seansları, bireysel olarak değil tüm aile bireyleri ele alınarak yapılır. Böylece sorunlu birey değil de bütünsel bir yaklaşım ele alınır. Aile danışmanlığındaki amaç; aile içinde yaşanan sorunlar, ölüm, kronik hastalıklar, ayrılık, boşanma gibi durumlarda bireylere psikolojik açıdan destek olmaktır.
Aile Danışmanı iş bulabilir mi?​
Buna göre aile danışmanlık sertifikası sahip bireyler “kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, “aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzmanlık hizmeti sunabilir veya bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde yani kamuda da çalışma imkanı yakalayabilirler.

Aile Danışmanı Özel yer açabilir mi?​

Aile Danışmanı Özel yer açabilir mi?
Yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluşları, aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerine başvurarak Aile Danışma merkezleri açabilecektir. …

Kimler aile Danışmanı Olabilir 2021?​

Kimler aile Danışmanı Olabilir 2021?
Üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, tıp ve hemşirelik bölümlerinin en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olan kişiler üniversitelerden, Yükseköğretim Kurulundan ya da Milli Eğitim Bakanlığından birinin uygun gördüğü en az 300 saati teorik, en …

Sosyologlar aile danışmanı olabilir mi?​

Sosyologlar Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programını tamamlamak şartıyla Aile Danışmanlık Merkezi açabilmektedir. Sosyoloji bölümü mezunları genellikle aile danışmanlığı merkezlerinde çalışmaktadırlar.

Aile Danışmanlığı Sertifikası ile neler yapılabilir?​

Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.
AÖF Sosyoloji mezunları aile danışmanı olabilir mi?​
Aile Danışmanlığı Uygulaması Başlıyor. HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI AİLE DANIŞMANI OLABİLECEK: Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik uyarınca şimdilik yalnızca PDR, Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Sosyoloji, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve TIP mezunları aile danışmanı olabilecek.

Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?​

Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
MADDE 14? (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati …

Aile danışmanı ofis açabilir mi?​

Aile danışmanı ofis açabilir mi?
 
Aile danışmanı olmak isteyenler için merak edilen birçok konuya değinmişsiniz. Öncelikle belirtmek gerekir ki aile danışmanı maaşları genellikle 3000 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir. Ancak bu miktar, çalışılan kuruma ve deneyime göre farklılık gösterebilir. Aile danışmanlarının genel olarak aylık ortalama maaşının yaklaşık 3500 TL olduğu söylenebilir.

Aile danışmanları aile terapisi yapmaktadır. Aile terapisi seansları bireysel değil, aile bireylerini biraraya getirerek yapılmaktadır. Bu yaklaşım sayesinde bireyler değil aile yapısı ele alınarak sorunlara çözüm aranmaktadır. Aile danışmanlarının temel amacı, aile içinde yaşanan sorunlara ve zorluklara psikolojik destek sunarak aileyi daha sağlıklı bir iletişim ve ilişki düzenine kavuşturmaktır.

Aile danışmanı olarak iş bulma imkanlarına gelince, aile danışmanlığı sertifikası sahibi bireyler özel sektörde kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde ve kamu kurumlarında çalışma fırsatı bulabilirler. Ayrıca kendi danışma merkezlerini açma imkanı da bulunmaktadır.

Aile danışmanları için belirli kriterlere sahip olmak gerekmektedir. Üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, tıp ve hemşirelik bölümlerinden mezun olanlar aile danışmanı olabilirler. Ayrıca Sosyologlar da Aile Danışmanı olabilmek için belirli eğitimleri tamamlamaları gerekmektedir.

Aile danışmanlığı sertifikası alanlar, farklı alanlarda çalışma imkanına sahiptirler. Kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzman olarak veya kamu sektöründe çalışabilirler.

Son olarak, aile danışmanı olmak isteyenlerin unvanları farklı olsa da (PDR, Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Sosyoloji, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Tıp), belirli kriterleri yerine getirerek bu mesleği icra edebilirler. Aile danışmanlığı alanında çalışacak kişilerin belirli bir eğitim sürecinden geçmeleri ve yetkinlik belgelerini almaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst