- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Aile birleşimi kimleri kapsıyor?
Diğer aile bireyleri – örneğin yetişkin kardeşler, büyükanneler, büyükbabalar, dayılar, amcalar, teyzeler ve halalar yalnızca „alışılmadık bir güçlük“ söz konusu olması durumunda aile birleşimi gerçekleştirebilirler.Aile birleşim vizesi nasıl alınır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye’de geçerli çalışma veya ikamet izni bulunan yabancı ile evli olan yabancının veya çocuklarının aile birleşim amaçlı vize başvurusunda bulunması, randevu günü gerekli evrakları hazır ederek Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne müracaat etmesi gerekmektedir.Durumunuza bağlı olarak, aile birleşme vizesi süreci genellikle birkaç hafta ila 3 ay arasında sürüyor.
Aile ikamet izni nasıl alınır?
Aile İkamet İzni İçin İstenen Belgeler
- İkamet İzni Formu;
- Pasaportun aslı ve fotokopisi;
- 4 Adet fotoğraf;
- Evlilik Cüzdanı;
- Destekleyici eşin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi;
- Destekleyicinin eşi;
- Sağlık sigortası (Tüm aile fertlerini kapsayacak şekilde olmalı);
- Destekleyicinin gelir düzeyini gösteren belge;
Aile birleşimi ne kadar sürer?
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Aile birleşimi icin ne gerekli?
Aile Birleşimi Gerekli Evraklar- Pasaport. – Türkiye’ye gidiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaportun aslı.
- Biyometrik Fotoğraf.
- Kimlik Kartı
- Aile Kayıt Belgesi.
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Seyahat Evrakları,
- Türk Vatandaşı Olan Aile Üyesine Ait Evraklar.
- Evlenme Cüzdanı
Almanya aile birleşimi için ne gerekli?
Aile birleşimi başvurusu için teslim edilmesi gereken evraklar nelerdir?Aile ikamet izni kimlere verilebilir? Türk vatandaşlarının veya ikamet izinlerinden birisine sahip olan yabancılar ile mültecilerin ve ikincil koruma statüsü sahiplerinin; Yabancı eşine (Birden fazla eşi olması halinde eşlerden yalnızca birine aile ikamet izni düzenlenebilir.
Geçici ikametgah belgesi nasıl alınır?
Geçmişte sadece muhtarlıklardan alınan ikametgah belgesini, günümüzde Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet yoluyla da almak mümkün. Müdürlüklerden nüfus cüzdanınızla alabileceğiniz ikametgah belgesini, e-Devlet uygulaması ile sıra beklemeden ve zaman kaybı yaşamadan edinebilirsiniz.
Almanya aile birleşimi vizesi kac gunde cikar?
Konsolosluğun yoğunluğuna göre Almanya aile birleşimi vize başvurusu sonuçlanma süresi 1 ay ile 3 ay arasında değişir. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi ya da beklenmedik gecikmeler sebebiyle bu süre daha da uzayabilmektedir.
Eşimi Almanyaya nasıl getirebilirim 2021?
Almanya aile birleşimi gerekli evraklar konusunda kişilerden şu belgeler talep edilmektedir:- Pasaport.
- Nüfus kağıdı fotokopisi.
- Tam vukuatlı nüfusa kayıt örneği.
- Güncel sabıka kaydı
- Biyometrik fotoğraf.
- Banka hesap dökümleri, maaş bordrosu.
- Almanya vize başvuru formu.
- Evlilik belgesi (evlilik cüzdanı)
Esimi Türkiyeden Almanyaya nasil getirebilirim?
Almanya’da yaşayan, Türkiye’de evlenen birinin eşini Almanya’ya getirebilmesi için öncelikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Alman Başkonsolosluklarından birinin vize bölümüne başvuru yapması gerekiyor. Başvuru için gereken belgelerle ilgili bilgi, Alman Başkonsolosluklarının internet sayfalarında bulunabilir.Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye’de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.
Aile birleşimi Sınavı Nedir?
Aile Birleşimi Sınavı Nedir? sorusunun cevabı; Türkiye’de yaşamakta olan bir insanın, Almanya’da yaşayan aile bireylerinden birinin (evli olduğu kişi, nişanlısı, anne babası ya da çocuğu) yanına yerleşip ve orada yaşamak için alacağı vizenin (Aile Birleşimi Vizesi) sınav aşamasıdır.
Berlin anmeldung nasıl yapılır?
Randevu saatinizde orda olmanız yeterli, işlem 10dk kadar sürüyor. Gittiğinizde tekrar sıra numarası almıyorsunuz, online randevu’da verilen sıra numarası ile bekliyorsunuz. Ancak 1 aydan daha yakın bir tarihte randevu bulabilmek pek mümkün değil. Randevu alamadıysanız biraz fazla zaman harcamanız gerekecek.
Almanya vizesinde dil şartı kalktı mı?
Almanya Vizesinde Dil Şartı Kısmen Kalktı – Haberler.Anmeldung ne işe yarar?
Prensip olarak, Almanya’ya gelen ve üç aydan fazla kalmak isteyen herkesin, geldikleri günden itibaren en geç iki hafta içinde, kaldıkları adresi Alman makamlarına bildirip ikametgâh belgesi (“Anmeldung”) almaları gerekir. Almanya içinde taşınılsa bile, yeni adres her zaman yetkililere bildirilmelidir.Vize kararı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içerisinde verilir. Evrakların detaylı olarak kontrol edilmesinin gerekli olduğu durumlarda, başvurunun incelenmesi süresi 30 güne kadar uzatılabilir. Acil ve gerekçeli durumlarda, üç iş günü içerisinde karar alınabilir.
Almanya vizesi ne kadar sürede çıkar?
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Vize başvuruları genellikle başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra 5 gün içinde sonuçlanmaktadır. T.C. vatandaşlarının dışında diğer ülke vatandaşlarının işlemleri ise en geç 15 gün içinde tamamlanmaktadır.