AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aile arasindaki iliski nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aile arasındaki ilişki nedir?​

Bireylerle toplum arasında bağ kuran ve toplum hayatının devamını sağlayan en temel toplumsal kurumlardan biri olan aile, tabii bir dini grup olması nedeniyle tarih boyunca din ile çok yakın bir ilişki içinde olagelmiştir. Dolayısıyla aile dini yaşamın merkezi kabul edilmektedir.

Din ve aile arasındaki ilişki nedir 10 sınıf?​

Din, Evlilik ve Aile İlişkisi Aile toplum için gerekli bir husustur ve toplumun temelidir. Dinle bir bağlılık kursak olursak eğer peygamber efendimizin aile hakkında pek çok hadislerinde de bu yönü ele almaktadır. Her zaman bir aile kurmayı ve evlenmeyi bu yönden tavsiye etmiştir.
Din ve çevre arasında nasıl bir ilişki vardır kısaca?
Allah, insanı bir çevre içinde, bir çevreyle birlikte ve bir çevreye muhtaç hâlde var etmiştir. Bir taraftan çevresi ile ona nimet ve ibret sunarken, bir taraftan da bu çevre ile onu sınamış ve sınırlamıştır. Sınırlar, bir ilişkinin karakterini ve niteliğini belirler.
Dinler evliliğe neden önem veriyor?
Akrabalık ilişkilerinin kurulmasını sağlar. İnsanların sosyal hayatının şekillenmesini sağlar. İnsanların dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma alışkanlıkları içinde yaşamasını sağlar. Milli ve manevi değerlerin, dini his ve fikirlerin toplumda yerleşik hale gelmesini sağlar.

Din ve kültür arasında nasıl bir ilişki vardır?​

Din ile kültür arasında karşılıklı ilişki söz konusudur. Yani din bir taraftan içinde doğduğu kültürü kendi esasları doğrultusunda dizayn etmekte, diğer taraftan kültürün değer ve imkânlarına göre kendisine yaşam ve uygulama alanı bulmaktadır.

Din ve ahlak arasında nasıl bir ilişki vardır?​

Din, toplumdaki olumlu ahlaki değer yargılarının koruyucusudur. Ahlak, insanın davranışlarını yönlendiren kurallar mecmuasıdır. Ahlaki kuralların kaynağı, dinin emir ve yasaklarıdır. Dinen yasak olan ve günah sayılan şeyler ahlaken kötü ve hukuken suç olan hususlardır.
Ailenin ne demek?
Aile nedir, aile birbirlerine kan bağı, yasal ve duygusal bağlarla bağlı kişilerden oluşan en küçük toplumsal birimdir. Modern toplumlarda aile evlilik yoluyla kurulur.
Dinin çevrenin korunmasına verdiği önem nedir uzun?
Yüce Dinimiz çevrenin korunması, çevre temizliği üzerinde önemle durmuştur. Nitekim, dinin direği olarak kabul edilen namazın kabul edilmesi için, namaz kılanın ve namaz kılınan yerin temiz hale getirilmesi farzının ortaya konulması dinimizin bu konuya verdiği önemi açıkça göstermektedir.

Çevre Nedir din?​

Çevre, canlı cansız tüm varlıkların bir arada bulunduğu ve birbirini olumlu veya olumsuz etkilediği, güzelleştirmek ve imar edilmek üzere insanlara emanet edilmiştir. Allah (c.c.) çevreyi insana emanet etmiştir çünkü varlıklar içinde evreni en iyi algılayabilen ve hakkında düşünceler üretebilen tek akıllı varlıktır.

Dinler neden kültürdür?​

Din bir taraftan inanç, ibadet, ahlâk esasları ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan hayat tarzı ile kültüre şekil verirken, diğer taraftan kültürün değer ve imkânlarına göre kendisine yaşam ve uygulama alanı bulmuştur. Yani dinî düşünce ve hayat, toplumun kültürel birikime göre şekil kazanmıştır.
 
Geri
Üst