Aile arabuluculugu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.277
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aile arabuluculuğu nedir?​

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı’nın yaptığı açıklamada ‘Aile arabuluculuğu ile taraflar ilişkileri yıpranmadan, aile mahremiyeti korunarak, husumetler büyümeden, diğer kişilere yansımadan sorunu barışçıl biçimde çözecekler’ deniyor.

Kimler aile arabulucusu olabilir?​

Kimler Arabulucu Olabilir, Şartları Nelerdir? Türkiye’de sadece en az beş yıllık mesleki deneyimi olan hukuk fakültesi mezunları arabuluculuk yapabilir. Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı arabulucu olabilmek için bakanlıkça lisanslanan eğitim kurumlarından teorik ve pratik en az kırk sekiz saat eğitim alınması gerekir.
Arabulucu olmak için ne gerekiyor?
Arabulucu Kimdir, Kimler Arabulucu Olabilir?

Aile mahkemelerinde arabuluculuk var mı?​

Zaman geçtikçe daha popüler hale gelen ve bununla paralel olarak hizmet alanında artışlar görülen arabuluculuk faaliyeti, aile hukukunda da geçerliliğini koruyan bir hizmettir. Öyle ki bu kapsamdaki davaların bir kısmında arabuluculuk hizmeti zorunludur.

Aile danışmanlığı zorunlu mu?​

Mahkemeler, davanın her aşamasında çiftleri danışmana yönlendirebilecek. Hakimler, çiftlerin boşanmalarına karar verirken danışmanların hazırladıkları raporları dikkate alacak. 81 ildeki SHM’lerde bir aile danışmanı mutlaka bu iş için görevlendirilecek.
Boşanma davalarında arabuluculuk zorunlu mu?
Boşanma avukatı dava açmadan ya da dava açtıktan sonra tarafları bir araya getirebilir ve anlaşmazlığın taraflar arasında iletişim kurmak yoluyla sağlanmasına imkân tanınmasını sağlayabilir. Ancak avukatların bu girişimlerine arabuluculuk denemez.

Aile Uyuşmazlıklarında arabuluculuk dava şartı mı?​

Aile hukuku kaynaklı davalarda bilhassa Boşanma davalarının neredeyse tümünde psikolojik, sözel, ekonomik, cinsel, sosyal, fiziksel şiddet vardır. Hal böyleyken yargılama yapılmadan şiddet olup olmadığının ayrımının yapılması olası değildir. Bu nedenle de aile hukuku uyuşmazlıklarında ARABULUCULUK asla MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Mezun olmadan aile danışmanlığı sertifikası alınır mı?​

1) aile danışmanı olabilmek için hangi bölümlerden mezun olmak gereklidir? sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmak gereklidir.
 
Geri
Üst