Ahududu receli guzel mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.565
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ahududu reçeli güzel mi?​

mükemmel bir lezzet. yedikçe yiyesiniz gelir. çilek ve kayısı reçeli gibi birden bire kesmez. ağzınızda şeker tadı kalmaz. hafif mayhoş tadı ile margarinli ekmeğe damlatıldığında tarifi eşsiz bir lezzet duyarsınız.

Ahududu ile neler yapılabilir?​

Minicik Frambuazların Dev Lezzetiyle Dolu Birbirinden Nefis 10 Tatlı Tarifi
- Elmalı Ahududu Soslu Muhallebi Tarifi.
- Frambuazlı Crumble Tarifi.
- Frambuazlı Brownie Tarifi.
- Pişmeyen Cheesecake Tarifi.
- Frambuazlı Klafuti Tarifi.
- Frambuazlı Pasta Tarifi.
- Frambuazlı Tart Tarifi.
- Fıstıklı Kek Tarifi.
Dondurulmuş ahududu reçeli nasıl yapılır?
Temizlenen ahududular ölçü kabı ile kaynatılacak olan tencereye alınır. Ne kadar ahududu var ise o kadar şeker koyup kaynatmaya alınır. En kısık ateşte fazla karıştırmadan pişirilir. Koyulaştığını anlamak için demir bir kaşığa bir miktar reçelden alıp akıttığınızda yavaş akıyorsa kıvamı tamamdır.
Böğürtlen reçeli ne işe yarar?
Şimdi böğürtlen reçelinin faydaları nelermiş bakalım.

Frambuaz reçeli nasıl yapılır?​

Frambuaz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Limon tuzu hariç tüm malzemeyi tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün, tencerenin kapağını kapatın.
- 5-6 saat veya gece boyunca şekerin sulanması için bu şekilde bekletin.
- Yaklaşık 20 – 25 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- Ocaktan almadan 10 dakika önce limon tuzunu ilave edin.

Ahududu nasıl kullanılır?​

Ahududunun yapraklarından bitki çayı yapılmaktadır. Ayrıca meyveyi sade tüketmek istemeyenler, meyveyi ahududu reçeli yapımında kullanarak değerlendirebilir. Bununla birlikte, birçok tatlının içerisinde kendine yer bulur.
Frambuazlı Muhallebi nasıl yapılır?
Frambuazlı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz. Ocağa alıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıpyoruz.
- Muhallebi için süt, un, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Donmuş böğürtlen reçeli nasıl yapılır?
Dondurulmuş Böğürtlen Reçeli: Tencereye dondurulmuş böğürtlen ve üzerine aynı miktardaki toz şeker ilave edilir. Akşamdan dışarı alınıp sabaha kadar eriyip sulanması sağlanır. Tencere ocağa alınıp kaynatılır ve bir çay kaşığı tereyağı ilave edilir. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
Ahududu Reçeli tarifinin Yapılışı Orta ateşte kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 – 35 dk) kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Açtığınız kavanozları buzdolabında saklayın.
Tansiyonu düşürür. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
 
Geri
Üst