Ahududu budanir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ahududu budanır mı?​

İlkbaharda 2-3 veya 4 adet kuvvetli gelişen çubuklar bırakılır, diğerleri dipten çıkarılmalıdırlar (Şekil-3). Ayıklama yaparken bırakılan dallar arasında en az 20-25 cm. kadar bir mesafenin olması gerekir. 2) Kış Budaması; Ahududular taç kısımları ile 2 yıllık, toprakaltı(kök) kısmı ile çok yıllık bir bitkidir.

Ahududu ekşi mi?​

ahududu en ekşi-mayhoş olan, karadut en tatlı-sulu olan, böğürtlen de karaduta göre daha az tatlı ve ahududuya göre daha az ekşi olan, orman meyvesidir.
ilk defa içeceklere tavsiye olarak yanında şeftali çok güzel gidiyor.
Ahududu şarabı tatlı mı?
Marka olarak değilde meyve türü olarak tavsiye edebilirim Ahududu, Böğürtlen ve Çilek şarapları mükemmel ilk 1-2 kadehte bir şey olmuyor ama sonrasında tatlı ve güzel bir çarpıntı oluşuyor ve keyfinize keyif katıyor 🙂 Bana sağolsun kardeşim Engin (Karanlık:D) Şirinceden ahududu-kavun vs şarap getirdi. Tad muhteşem.
Ahududu Budama ne zaman yapılır?
Bu dallar ilkbaharda sürerler ve yaz boyunca gelişirler ve ikinci yılda meyvelerini verdikten sonra kururlar. Budama için en uygun zaman ekolojiye göre kış sonu veya ilkbahar başıdır. Budamada, meyve veren ikinci yılındaki dallar hasattan hemen sonra veya ilkbahar başında toprak seviyesinden kesilirler.

Ahududu ne zaman kesilir?​

Bu dallar hasattan sonra veya sonbaharda toprak yüzeyine yakın bir yerden kesilip tellerden temizlenmelidir. Kök dibinden çıkan yeni sürgünlerden ertesi yıl için her kümede en kuvvetli gelişen 3-4 yeni sürgün bırakılır diğerleri yine temizlenirler. Kış budaması için en uygun zaman sonbahar veya ilkbahar başıdır.

Şirince şarabı neyle içilir?​

sabah kahvaltısında peynir, ekmek ve üzümle beraber köy halkının ikram ettiği şarap.. icebileceginiz en guzel tadi damakta kalan mukemmel sarap.
Ahududuların üretimi en kolay dip sürgünleri ile olmaktadır. Sonbaharda bir kısım köklü dip sürgünleri ana kökten ayrılarak alınır ve dikim yapılır. İlkbahar dikimi de yapılabilir. Ancak taze çıkan dip sürgünler 15- 20 cm .
Ahududu mevsimi ne zaman?
Ahududu ya da frambuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü.
 
Geri
Üst