Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ahu Yağtu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
11 Temmuz 1978

Burç
Yengeç

11 Temmuz 1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.
Çocukluk döneminde annesi ile babası ayrıldı. İzmir Özel Fatih Koleji’nden mezun oldu.
Genç yaşta model olmak hedefiyle İstanbul’a geldi. Şahika Tekand’ın Stüdyo Oyuncuları’nda ve Akademi İstanbul’da oyunculuk eğitimi aldı.
Hayalini gerçekleştirerek model oldu ve podyumlarda boy gösterdi, çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.
İlk oyunculuk deneyimini 2001 yılında 90-60-90 adlı dizide rol alarak yaşadı.
2003 yılında Biri Bizi Gözetliyor yarışma programında sunuculuk yaptı.
Savcının Karısı, Kampüsistan, Kavak Yelleri, Arka Sokaklar, Komiser Nevzat, Kavak Yelleri, Aşk ve Ceza, Bir Çocuk Sevdim, Paramparça, Kadın, Kardeşlerim gibi dizilerde rol aldı.
2017 yılında Cem Yılmaz’ın sinema filmi Arif v 216’da Pervin karakterini oynadı.
İstanbul’un Bebek semtinde ‘Second Chance’ adlı vintage butik açtı.
Oyunculuk dışında stil danışmanlığı ve moda tasarımcılığı yapmaktadır.
ÖZEL YAŞAMI
İlk evliliğini yaptığı Cankat Doğan Akçura ile 2005 yılında boşandı. 2012-2013 yılları arasında komedyen Cem Yılmaz ile evli kaldı. Çiftin ‘Kemal’ (d.2012) adında bir çocuğu bulunuyor.
Ahu Yağtu 1.75 metre boyunda, 56 kilo ve yengeç burcudur.
AHU YAĞTU DİZİLERİ 2001 – 90-60-90 (Esin) 2003 – Kampüsistan 2005 – Savcının Karısı (Ece) 2006 – 29-30 (Nil) 2007 – Komiser Nevzat 2007 – Kavak Yelleri 2011 – Canım Babam 2011 – Aşk Ve Ceza (Pelin) 2011 – Bir Çocuk Sevdim (Begüm) 2011 – Canım Babam (Jülide) 2014 – Paramparça (Candan) 2019 – Kadın (Pırıl) 2021 – Kardeşlerim (Suzan)
AHU YAĞTU FİLMLERİ 2010 – Bir Avuç Deniz (Aylin Kargın Çatak) 2017 – Arif v 2016 2019 – Hilal, Feza and Other Planets (Profesör Doktor)
ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI 2018 – Closer 2020 – Karanlıkta Kahraman

Ahu Yağtu, 11 Temmuz 1978 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Çocukluk döneminde ebeveynleri ayrılan Ahu Yağtu, İzmir Özel Fatih Koleji'nden mezun olmuştur. Genç yaşta model olma hayaliyle İstanbul'a taşınmıştır ve burada Şahika Tekand'ın Stüdyo Oyuncuları ve Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi almıştır. Model olarak kariyerine başlayan Ahu Yağtu, podyumlarda ve çeşitli reklam filmlerinde yer almıştır. Oyunculuk kariyerine ise 2001 yılında "90-60-90" dizisi ile adım atmıştır.

Ahu Yağtu, televizyon dünyasında pek çok projede yer almıştır. "Savcının Karısı, Kampüsistan, Kavak Yelleri, Arka Sokaklar, Komiser Nevzat, Aşk ve Ceza, Bir Çocuk Sevdim, Paramparça, Kadın, Kardeşlerim" gibi dizilerde rol almıştır. Ayrıca 2017 yılında Cem Yılmaz'ın "Arif v 216" filminde de Pervin karakterini canlandırmıştır. Oyunculuğun yanı sıra İstanbul Bebek semtinde "Second Chance" adlı vintage butiği açmıştır. Ayrıca stil danışmanlığı ve moda tasarımcılığı da yapmaktadır.

Özel hayatına gelirsek, Ahu Yağtu, ilk evliliğini Cankat Doğan Akçura ile yapmış ve sonra boşanmıştır. Daha sonra 2012-2013 yılları arasında komedyen Cem Yılmaz ile evlenmiştir ve çiftin Kemal adında bir oğulları vardır. Ahu Yağtu, 1.75 metre boyunda, 56 kilo ağırlığındadır ve Yengeç burcudur.

Ahu Yağtu'nun yer aldığı diziler arasında "90-60-90, Kampüsistan, Savcının Karısı, Komiser Nevzat, Kavak Yelleri, Aşk Ve Ceza, Bir Çocuk Sevdim, Paramparça, Kadın, Kardeşlerim" bulunmaktadır. Filmler arasında ise "Bir Avuç Deniz, Arif v 2016, Hilal, Feza and Other Planets" gibi yapımlar yer almaktadır. Ayrıca tiyatro oyunlarından da bahsedilmiş olup 2018'de "Closer" ve 2020'de "Karanlıkta Kahraman" adlı oyunlarda rol almıştır.

Geri