AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahu Türkpençe Hayatı

haberci

Yeni Üye
Doğum Yeri : Samsun
Doğum Tarihi : 2 Ocak 1977
Eğitim Durumu : Sanat Merkezi
Tiyatroya büyük bir tutku duyan lakin onsekiz yaşına değin tiyatro ile hiç uğraşmayan Ahu, bu yaşından daha sonra fazla yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin elemelerine girdi
Müjdat Gezen Sanat Merkezide girdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesindeki gördüğü Fizik eğitimini dondurdu Msm'ye girdiği birincil yıl dışarıya çalışılmasına müsade verilmiyordu Diğer senelerede Ahu Yedi Numarave Azadgibi televizyon dizilerde oynadı Bir istanbul masalı adlı diziyle herkes kadar tanınan birisi haline gelen güzel oyuncu şan adlı diziyle başarısını devam ettirdi Neredesin Firuzeile sinema dünyasıyla tanıştı
*

Ahu Türkpençe 2 Ocak 1977 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Eğitim hayatına Sanat Merkezi'nde başlamış ve tiyatroya büyük bir tutku ile bağlı olan Ahu, onsekiz yaşına kadar tiyatroyla ilgilenmemiştir. Ancak daha sonra yakın bir arkadaşının yardımıyla Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin elemelerine girmiş ve başarılı olmuştur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başladığı Fizik eğitimini dondurmuştur. İlk yılında dışarıya çalışma izni verilmeyen Ahu, diğer yıllarda "Yedi Numara" ve "Azad" gibi televizyon dizilerinde rol almıştır. "Bir İstanbul Masalı" adlı dizideki performansıyla geniş kitlelerce tanınmış ve "Şan" adlı diziyle başarısını devam ettirmiştir. Ayrıca "Neredesin Firuze" ile sinema dünyasına adım atmıştır. Ahu Türkpençe'nin tiyatro ve dizi kariyeri başarılı çalışmaları ile dikkat çeken bir oyuncu olarak devam etmektedir.

Geri