- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ahşap kaşıklar sağlıklı mı?
Tahta kaşıklar ısıyı iletmez. Metal ürünlerde olduğu gibi yemek karıştırırken elinizi yakmaz. Yüksek ısı toleransı sayesinde, tencerenin kenarına yaslandığında erimez. Tahta kaşık kullanımı, mutfağınız için olduğu kadar çevreniz için de sağlıklıdır.3 lt süte ne kadar maya?
Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince… Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde. Oktay Usta’nın tarifinde bu oran 3 litre süte bir çay bardağı olarak veriliyor.Tahta kaşık hijyenik mi?
Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama oluyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor.
Yemek pişirirken hangi kaşık?
Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.
Yemek pişirirken neden tahta kaşık kullanılır?
Metal araç-gereçler ısıyı çok kolay iletirken, tahta kaşıkla çok uzun süreler boyunca bir şey karıştırmak istediğinizde hem eliniz yanmaz hem de pişirme araçlarınız çizilmez. Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.3 kilo süte ne kadar yoğurt mayası konur?
3 kilo sağılmış çiğ süt(yada günlük sise sütü) en az 1,5 kaşık maksimum 3 yemek kaşığı ev yoğurdu.3 litre süte ne kadar yoğurt konur?
Tahta kaşıklar nasıl dezenfekte edilir?
Tahta kaşıklarda oluşan kokuyu ve kararmayı gidermek için yapmanız gerekenler:
- Derin bir kabın içine temizlenecek tahta kaşıkları dökün.
- Tahta kaşıkların üzerine oksijenli suyu gezdirin.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 30 dakika kadar bekletin.
- Bekledikten sonra ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.