AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Şişman

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38
işadamı
Ensar Vakfı Eski Başkanı
Ahmet Şişman, 1952 yılında Gerede’de doğdu. 1958 yılında Ankara Yahya Galip Kargı İlkokulu’nu bitirdi.
1971 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1971-1975 yılları arasında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü tamamladı.
1975 yılında Düşünce Yayınları’nın ve Düşünce Dergisi’nin Kuruculuğunu yaptı. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdi. Akabinde İstanbul Yüksek Enstitüsü Derneği Başkanlığı yaptı.
1977 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Yüksek Lisans yaptı. Yine aynı yıl İstanbul Davutpaşa Lisesi’nde Din Dersi öğretmenliği görevinde bulundu.
1979-1984 yıllarında Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde kadrolu öğretmenlik yaptı. Yine aynı yıllar arasıda Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinin ilk seçimli yabancı temsilcisi oldu. 1984’de yurda dönen Ahmet Şişman, ticaret yapmaya başladı.
1984 yılında İnsan Yayınları Kuruculuğunu yaptı. 1989 yılında İz Yayıncılığı kurdu. 1990 yılından sonra Yeni Şafak Gazetesi’nin sahipliğini yaptı. 1990-2011 yıllarında Ensar Vakfı Genel Başkanlığı yaptı. 1994 yılında Türkiye Gönüllü Teşekküllüler Vakfı (TGTV)’nın kurucu üyeliği ve genel sekreterliğini yaptı.
1997-2000 yıllarında TGTV Genel Başkanlığı yaptı. 1998 yılında 28 Şubat’a karşı yapılan ilk sivil toplantı olan Demokrasi Kurultayını büyük bir kitleye ulaşarak gerçekleştirdi.
2002 yılında Değerler Eğitimi Merkezini kurdu. 2005 yılında İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Birliği (İDSB)’ni kurdu. İDSB’nin şu anda 40 ülkeden 180 önemli bürokrat ve işadamlarından oluşan üyesi var. Yine 2005 yılında Filistin Platformu Üyeliği, Sivil Dayanışma Platformu Üyeliği, 2010 Kuran 1400 Platformu Sözcülüğü, Geredeliler Birliği İstişare Kurulu Başkanlığı, Ankara GERKAV Kurucu Üyeliği, Bolulular Platformu kurucu Üyeliği’ni yaptı. 2009 yılında T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Meclisine 1. sıradan aday gösterilerek seçildi. Aynı yıl Türkiye Orman Ürünleri İmalat ve İthalatçılar Derneği (TORİD) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Önder ve İHH İstişare Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.
16 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul’da vefat etti.
Yayınlanmış eserleri:
Kur’an da Zulüm Kavramı ve Öfkenin Sonbaharı (Hasaneyn Heykel’den tercüme). Ayrıca MTTB Dergisi, Düşünce Dergisi, Tohum Dergisi, İzlenim Dergisi, DEM Dergi’de çeşitli yazıları yayınlandı.
HAKKINDA YAZILANLAR
Ahmet Şişman, bu dünyaya veda etti ÖMER ERDEM Zaman 17.07.2011
Ahmet Şişman, 59 yaşında bu dünyaya ve onu çok seven dostlarına veda etti. Üstelik bir ömür peşine düştüğü ilim ve irfan meseleleri üzerine çalışırken.Zekiydi. Ender rastlanır bir ticari zekâ yanında tersten çalışan kıvrak bir kavrama kabiliyeti vardı. Mizahı mermerdeki su gibi saklar ve hiç beklenmedik zamanda patlatıverirdi. İletişimde, her tür iletişimde sınır tanımaz, herkesle konuşmanın bir yolunu mutlaka bilirdi. Öfke onun iklimine uğramazdı. Dinlemede öylesine sabır gösterirdi ki sakinliği muhatabını çaresiz bırakırdı. Bugün öğleyin Fatih Camii’nin avlusunda ona hakkını helal edecek ve arkasından gözyaşı dökecek binlerce dostu bir araya gelecek. İki fakülte birden bitirmesine rağmen asıl derinliğini ve iş yapma enerjisini, inancına duyduğu derin bağlılık kadar ilk gençliğinden beri içine doğduğu sosyal hareketliliklerden almaktaydı.
Ben kendisini çok sevdim, her zaman çok özledim. Şimdi bu özlemin boyutu daha da değişecek. Türkiye’nin yazılı ve görsel yayın dünyasına yaptığı hizmetler geniş kitleler tarafından pek bilinmez. O geçmişin vakıf insanları gibi modern dünyanın gizli beyin motorlarından birisiydi. Zevkliydi. Zevk sahibiydi. Öngörü ve girişim refleksleri farklıydı. Nice edebiyat dergisi, yayınevi, gazete, televizyon, moda-tasarım merkezi, vakıf, dernek ve sosyal faaliyette her zaman ilk taşı o koydu. Manevi harcın sağlam olmasına özen gösterdi. Son birkaç yıldır, içli ve içten isteklerinden birisi de Kaşgar’ın yeniden yayınlanmasıydı. ‘Bu dergi Ahmet Şişman’ın katkılarıyla yayınlanmakta’ diyecektik ve o bütün masrafları üstlenecekti. Kader. Hepimiz kederi içindeyiz. Mekânı cennet olsun.
HABER
Ahmet Şişman vefat etti
Ensar Eski Vakfı Başkanı Ahmet Şişman vefat etti. Cenazesi bugün Fatih Camii’nden kaldırıldı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
 
Ahmet Şişman, 1952 yılında Gerede'de doğmuş ve hayatı boyunca çeşitli alanlarda önemli faaliyetlerde bulunmuş bir işadamı ve toplum lideridir. 1971 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitimini tamamlamıştır. İslami eğitiminin yanı sıra ticaret alanında da faaliyet göstermiş, yayıncılık sektöründe önemli kuruluşlara imza atmıştır. 1984 yılında ticarete atılmış ve İnsan Yayınları ile İz Yayıncılığı'nı kurmuştur. Ayrıca Yeni Şafak Gazetesi'nin sahipliğini üstlenmiştir.

1990-2011 yılları arasında Ensar Vakfı'nın Genel Başkanı olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda farklı kuruluşlarda da görev almış, geniş bir sosyal ağ içinde yer almıştır. Ahmet Şişman'ın yayınlanmış eserleri arasında "Kur'an'da Zulüm Kavramı ve Öfkenin Sonbaharı" bulunmaktadır. İslam dünyasındaki sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek amacıyla İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Birliği (İDSB)ni kurmuş ve çeşitli platformlarda aktif rol almıştır.

Ahmet Şişman'ın vefatı ise 16 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul'da gerçekleşmiştir. Cenazesi Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından defnedilmiştir. Hayatı boyunca ilim, irfan ve toplumsal hizmetler üzerine çalışarak önemli izler bırakmış olan Ahmet Şişman, dostları ve sevenleri tarafından saygıyla anılmaktadır. Allah rahmet eylesin.
 
Geri
Üst