AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Selim

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38
1944 yılında İstanbul’da doğdu. Doğduğundan beri de İstanbul’da yaşıyor. Mihrimah Sultan İlkokulu’nun ilk mezunlarındandır. Daha sonra ki tahsillerini Karagümrük Ortaokulu’nda, İstanbul Erkek Lisesi’nde, İktisat Fakültesi’nde tamamladı. İlk yazısı, henüz lise öğrencisi iken “Yeni İstanbul”da yayınlandı. Müteakiben değişik fasılalarla Yeni İstanbul, Son Havadis, Haber, Hakikat, Dünya, Bizim Anadolu, Sabah gibi gazetelerde yazıları çıktı. 1971’den sonra eski Sabah gazetesinde 13 yıl, muntazaman, makaleler, köşe yazıları, başyazılar yazdı. Ufuk ve Dağarcık dergilerinde hem yazdı hem neşriyat yönetimini üstlendi. Asıl adı Zeki Önel’dir. 24 Şubat 1988’den beri ZAMAN Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
ESERLERİ: 1- Din-dil-Tarih Şuuru, 2- Din- Medeniyet ve Laiklik, 3- Dünya İslâm’a Muhtaç (2 cilt), 4- Uyanış Zamanı, 5- Millî-Manevî Bütünlüğümüz.
 
Ahmet Selim, 1944 yılında İstanbul'da doğmuş ve hayatını İstanbul'da sürdürmektedir. Eğitim hayatına Mihrimah Sultan İlkokulu'nda başlamış ve Karagümrük Ortaokulu ile devam etmiştir. Daha sonra ise İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitim almış ve İktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yazı hayatına lise öğrencisi iken "Yeni İstanbul" gazetesinde yayınlanan bir yazı ile adım atmıştır. Sonrasında çeşitli gazetelerde yazıları ve makaleleri yayımlanmıştır.

1971 yılından sonra uzun yıllar Sabah gazetesinde köşe yazıları, başyazılar ve makaleler kaleme almıştır. Aynı zamanda Ufuk ve Dağarcık dergilerinde de yazılar yazmış ve yayın yönetimini üstlenmiştir. Gerçek adı Zeki Önel olan Ahmet Selim, 24 Şubat 1988 tarihinden bu yana ZAMAN Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır. Evli olan Ahmet Selim'in bir çocuğu vardır.

Ahmet Selim'in eserleri arasında, "Din-Dil-Tarih Şuuru", "Din-Medeniyet ve Laiklik", "Dünya İslâm’a Muhtaç" (2 cilt), "Uyanış Zamanı" ve "Millî-Manevî Bütünlüğümüz" gibi kitaplar yer almaktadır. Bu eserlerde genellikle din, tarih, medeniyet ve milli-manevi değerler üzerine yazılar bulunmaktadır.
 
Geri
Üst