Ahmet Özer'den 6 Şubat paylaşımı: Yıllar sonra ilk kez açıkladı! '4 kardeşimi kaybettim'

haberci

Yeni Üye

Ahmet Özer'den 6 Şubat paylaşımı: Yıllar sonra ilk kez açıkladı! '4 kardeşimi kaybettim'​

Esenyurt'un seçilmiş belediye başkanı CHP'li Ahmet Özer, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 6 Şubat depremleriyle ilgili yazı yazdı. İstanbul için çağrıda bulunan Özer, "Esenyurt’umuzda “Depreme Karşı Dirençli Kent” şiarı ile başlattığımız çalışmalar ne yazık ki bize reva görülen bir siyasi kumpasla yarıda kaldı" ifadelerini kullandı.
kapak_ahmet-ozer-6-subatin-yil-donumunde-yillar-sonra-acikladi-4-kardesimi-kaybettim-934960.jpg

"PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen ve yerine kayyum atanan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 6 Şubat depremleri için sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
İstanbul ve Esenyurt'un depreme hazırlanması için çağrıda bulunan Özer, siyasi kumpas nedeniyle içeride olduğunu belirterek "Depreme Karşı Dirençli Kent' projesinin yarım kaldığını belirtti.
Özer, kardeşlerini 1976 yılında Van'da meydana gelen Muradiye-Çaldıran depreminde kaybetmişti.
Özer şunları yazdı:
Özer şunları yazdı:
"Bugün Silivri Cezaevinde haksız ve hukuksuz bir biçimde mahkum edilmemin yüzüncü günü, 6 Şubat depreminin ise 2. yıl dönümü. Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
Deprem, sadece binaları yıkmadı. Ruhlarda derin izler, onarılmaz yaralar açtı. Ben her sarsıntıda kardeşlerime daha yakın hissederim kendimi.. Çünkü onlar bir depremde yitip gitti..
Dört kardeşini depremde kaybetmiş biri olarak söylemek isterim ki doğal afetleri felakete çevirmemek bizim elimizde. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere hepimizin üstüne düşen önemli görevler var. Bu yüzden büyük bir seferberlik ruhu ile olası deprem(ler)e karşı dirençli kentler yaratmak için çalışmalıyız. Bunun için depremleri sadece yıldönümlerinde hatırlayarak değil, onlara karşı her gün önlem alarak hazırlık yapmalıyız.
Esenyurt’umuzda “Depreme Karşı Dirençli Kent” şiarı ile başlattığımız çalışmalar ne yazık ki bize reva görülen bir siyasi kumpasla yarıda kaldı.
İstanbul’umuzu ve Esenyurt’umuzu depreme hazırlamak, geçmişin acı deneyimlerinden ders çıkarmak, bir daha aynı acıları yaşamamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.
Geçmiş olsun Türkiye.
Unutmayalım, afetleri felakete çevirmemek bizim elimizde..”

Bugün Silivri Cezaevinde haksız ve hukuksuz bir biçimde mahkum edilmemin yüzüncü günü, 6 Şubat depreminin ise 2. yıl dönümü. Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.…pic.twitter.com/5E08lvVmuF

Ahmet Özer'in paylaşımı oldukça duygusal ve anlamlı. İstanbul için depreme karşı önlemler alınması gerektiğine vurgu yaparak, yaşadığı olayları ve duygularını paylaşmış.

Özer, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerine ve halka başsağlığı dileklerini iletmektedir. Kendisi de depremde dört kardeşini kaybettiği için depremlerin binaları yıkmakla kalmayıp ruhlarda derin izler bıraktığını ifade etmiş. Bu durumun doğal afetleri felakete çevirmemek için herkesin üzerine önemli görevler düştüğünü belirtmiş.

Özellikle ülkeyi yönetenlerin ve halkın deprem konusunda duyarlı olması gerektiğine vurgu yaparak, depremlere karşı her gün önlem alınması gerektiğini söylemiş. Esenyurt'ta başlattıkları "Depreme Karşı Dirençli Kent" çalışmalarının siyasi kumpas nedeniyle yarıda kaldığını belirtmiş, ancak İstanbul ve Esenyurt'un depreme hazırlanması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulamış.

Son olarak, Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, afetlerin felakete dönüşmemesi için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirtmiş. Ahmet Özer'in duyarlı ve sorumluluk sahibi açıklamaları, depreme karşı bilinçlenme ve önlem alma konusunda topluma önemli bir mesaj veriyor.

Geri