AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ahmet Nur Çebi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Ahmet Nur Çebi Biyografisi
Beşiktaş JK İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı
Ahmet Nur Çebi, 1959 yılında Trabzon’da doğmuştur. Annesinin adı Ayten Çebi’dir. Babası iş adamı Yaşar Kaptan Çebi’dir. Babası sanayici olup demir çelik ticareti yaptığından işi gereği Karabük’e 1964 yılında göç etmesi nedeniyle Ahmet Nur Çebi Karabük’te eğitim gördü. 1978 yılında TED Karabük koleji lisesinden mezun oldu. Ardından 1983 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesinden mezun oldu. Yurtdışında bu konuda bir buçuk yıl eğitim gördü. Tayfun Çebi ve Arzu Efe adında kardeşi vardır.
Üniversite bitince 1985 yılında Ağrı Eleşkirt 29. Piyade Alayı’nda yedek tamamladı.
Ahmet Nur Çebi, Çebi enerji, martaş liman tesisleri, Çebi denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye Karabük demir çelik işletmeleri yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve haddeciler derneği başkanlığı görevinde bulunmuştur.
Babası Yaşar Kaptan Çebi ve kardeşi Tayfun Çebi ile beraber demir çelik sanayiinde, 1964’te Karabük’te babasının kurduğu haddehaneden (demir çelik üretim tesisi) bir adım öteye geçerek, 1990 yılında Çorlu’da bir haddehane yatırımı daha yaptı. Bunu takip eden üç sene sonrasında Marmara Ereğlisi’nde bir liman yatırımı gerçekleştirdi. Onun hemen akabinde bu limanın yapımına gerekçe olan asıl büyük yatırımını yaptı. 2001’de bir buçuk milyon ton kapasiteli demir çelik izabe tesislerini, 2002’de izabe tesisi ile beraber çalışan bir milyon ton kapasiteli haddehaneyi ve 2005’te de kendi enerjisini üretebileceği bir elektrik santralini devreye aldı.
Bu arada armatörlük ile ilgili büyük yatırımlar yaptı.
Ahmet Nur Çebi, 1986 yılında Berna Çebi ile evlendi. Elgiz Nur (d.1988), Mina Nur (d.1993), Yaşar Kaptan (d.1995) adlarında 3 çocuğu vardır.
Ahmet Nur Çebi, 2012 yılından itibaren Fikret Orman başkanlığındaki taraftarı olduğu Beşiktaş jimnastik kulübünde 2. Başkanlık görevini yürütüyor.

Ahmet Nur Çebi, 1959 yılında Trabzon'da doğmuştur. Eğitim hayatına Karabük'te devam etmiş ve TED Karabük koleji lisesinden mezun olmuştur. Daha sonra 1983 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesinden mezun olan Ahmet Nur Çebi, yurtdışında da ekonomi üzerine bir buçuk yıl eğitim almıştır. Annesi Ayten Çebi ve iş adamı olan babası Yaşar Kaptan Çebi'nin yanı sıra Tayfun Çebi ve Arzu Efe adlarında kardeşleri bulunmaktadır.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 1985 yılında Ağrı Eleşkirt 29. Piyade Alayı'nda yedek olarak askerlik görevini yapmıştır. Ahmet Nur Çebi, Çebi Enerji, Martaş Liman Tesisleri, Çebi Denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiştir. Aynı zamanda Türkiye Karabük Demir Çelik İşletmeleri yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve Haddeciler Derneği başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Babası ve kardeşiyle birlikte demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Nur Çebi, 1990 yılında Çorlu'da haddecilik yatırımı yapmıştır. Daha sonra Marmara Ereğlisi'nde bir liman yatırımı gerçekleştiren Ahmet Nur Çebi, 2001 yılında büyük bir izabe tesisi, 2002 yılında milyon ton kapasiteli bir haddehane ve 2005 yılında kendi enerjisini üretebileceği bir elektrik santralini devreye almıştır. Ayrıca armatörlük alanında da önemli yatırımlar yapmıştır.

1986 yılında Berna Çebi ile evlenen Ahmet Nur Çebi'nin Elgiz Nur, Mina Nur ve Yaşar Kaptan adlarında üç çocuğu bulunmaktadır. 2012 yılından itibaren Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde Fikret Orman başkanlığı döneminde 2. Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Geri