AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Nesin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Ahmet Nesin Biyografisi
Yazar Aziz Nesin’in oğludur.
Ahmet Nesin, 1957 yılında istanbul’da doğmuştur. Babası Aziz Nesin’dir, Annesi babasının ikinci eşi Meral Çelen’dir. Ali Nesin (d.18.Kasım.1956) abisidir. Oya Nesin (d.1940) ve Ateş Nesin (d.1942) adında babasının ilk eşinden kardeşleri vardır.
istanbul ve Paris’te yaşamını sürdüren Ahmet Nesin, şimdi Antalya’da yaşamaktadır. Nesin vakfının yöneticiliğini yapmaktadır.
1999 yılında ÖDP’den Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Nesin sicilden dolayı seçimlere girememiştir. 2015 genel seçimlerinde Antalya milletvekili aday adayı olduğu HDP‘den aday gösterilmedi.
Ahmet Nesin, 1 Aralık 2013 tarihinde Antalya’da yaşamını sürdüren yazar Hilal Doğan ile evlendi.
Kitapları : Sadrazamın Sol Topu Aşağı Yukarı Kasımpaşa Korkmayın Futbol Topu Bu… Bana Aşk Kırpıldı Lodosun Karaya Vurduğu Darbeler Ne Kadar Sallarsan Salla Asarım Keserim Ben Bir Demokratörüm Yaz Babam Yaz Ti-Shirtlüler ve Ba-Shirtlüler Sen Biraz Odak mısın Ne? Sanıklar Cumhuriyeti

Ahmet Nesin, yazar Aziz Nesin'in oğludur. 1957 yılında İstanbul'da doğmuş olup babası Aziz Nesin ve annesi Meral Çelen'in ikinci eşi olarak hayata gelmiştir. Ali Nesin ise Ahmet Nesin'in abisidir ve Oya Nesin ile Ateş Nesin isimli babasının ilk eşinden kardeşleri vardır.

İstanbul ve Paris'te yaşayan Ahmet Nesin, şu anda Antalya'da ikamet etmektedir ve Nesin Vakfı'nın yöneticiliğini yapmaktadır. Siyasetle de ilgilenen Ahmet Nesin, 1999'da ÖDP'den milletvekili aday adayı olmuş ancak sicil nedeniyle seçimlere girememiştir. 2015 genel seçimlerinde ise HDP'den Antalya milletvekili aday adayı olarak gösterilmemiştir.

Ahmet Nesin, 1 Aralık 2013 tarihinde Antalya'da yaşamını sürdüren yazar Hilal Doğan ile evlenmiştir. Ahmet Nesin'in birçok kitabı bulunmaktadır. Bazı kitapları şunlardır:
- Sadrazamın Sol Topu
- Aşağı Yukarı Kasımpaşa
- Korkmayın Futbol Topu Bu…
- Bana Aşk Kırpıldı
- Lodosun Karaya Vurduğu Darbeler
- Ne Kadar Sallarsan Salla
- Asarım Keserim Ben Bir Demokratörüm
- Yaz Babam Yaz
- Ti-Shirtlüler ve Ba-Shirtlüler
- Sen Biraz Odak mısın Ne?
- Sanıklar Cumhuriyeti

Ahmet Nesin'in yazarlık kariyeri ve siyasi deneyimleriyle dikkat çekmektedir.

Geri