Ahmet Kaya sarkilari kime yazdi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ahmet Kaya şarkıları kime yazdı?​

Hani Benim Gençliğim, Yorgun Demokrat, Yüreğim Kanıyor, Başkaldırıyorum, Adı Bahtiyar, İyimser Bir Gül, Başım Belada, Dokunma Yanarsın, Biz Üç Kişiydik, Beni Vur, Giderim, Nereden Bileceksiniz gibi Ahmet Kaya’nın en popüler şarkıları Yusuf Hayaloğlu’nun imzasını taşıyordu.

Bahtiyar sözleri kime ait?​

Adı Bahtiyar, Ahmet Kaya’nın seslendirdiği sözleri Yusuf Hayaloğlu’na müziği Ahmet Kaya’ya ait şarkı. 1989 yılında Barış Müzik’ten çıkan “Adı: Bahtiyar – İyimser Bir Gül” albümünde Gökyüzü ismiyle yer almaktadır. Mayıs 1990’da çıkan Resitaller 2 albümünde de vardır.
Ahmet Kaya hangi okul mezunu?
1972 yılında İstanbul’da Kocamustafapaşa’ya yerleşirler. Ahmet Kaya, ailesinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle okulu bıraktı ve işportacılık, çıraklık gibi çeşitli vasıfsız işlerde çalıştı. Liseyi dışarıdan bitirmeye karar verir ve bitirir sonra da Eğitim Enstitüsü’nün Keman bölümüne girer.

Kum Gibi şarkı sözü kime ait?​

Ahmet KayaKum Gibi / Besteci

Ahmet Kayanın bestecisi kim?​

Sözlerini kendisinin yazdığı bestelerle beraber, Attila İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe, Ahmed Arif gibi tanınmış şairlerin şiirlerini de bestelemiştir. Genellikle şarkılarında toplumsal meseleler işlenir.
Adı Yılmaz sözleri kime ait?
Kendi hayatından da gider. Amcası Yusuf Hayaloğlu yazar bu şarkıyı, gözlerinin rengini bile paylaştığı yeğeni için. Yılmaz Özgür`e birçok şarkı yapılır: Adı Yılmaz, Özgür Çağrı, Mavi’nin Türküsü.

Ahmet Kaya Kum Gibi neyi anlatıyor?​

Sistem karşıtı bir albüm yapacak böylece hapse girecekti. Çünkü hapishanede ne yemek ne de içmek derdi vardı. Hem orada elektrik de su da her şey bedavaydı. İçindeki bu çaresizliği annesine anlatan Kaya; annesinin gözyaşlarıyla süslediği son birikimini ona vermesiyle bir kaset yapar; ardından Unkapanı’nın yolunu tutar.

Ahmet Kaya kum gibi ne zaman çıktı?​

1994Kum Gibi / Çıkış tarihi
Ali Çınar şair kimdir?
Müzisyen, şarkıcı, şarkı sözü yazarı, müzik yapımcısı. Sivas doğumlu. Televizyonlarda magazin servisi müdürlüğü yanı sıra birçok tiyatro oyununun müziğini yapmıştır. Ahmet Kaya’nın çok bilinen parçalarının belki de hiç bilinmeyen şairi Ali Çınar’dır.

Geri