- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ahmet Kaya Şarkıları Kime Ait?
Hani Benim Gençliğim, Yorgun Demokrat, Yüreğim Kanıyor, Başkaldırıyorum, Adı Bahtiyar, İyimser Bir Gül, Başım Belada, Dokunma Yanarsın, Biz Üç Kişiydik, Beni Vur, Giderim, Nereden Bileceksiniz gibi Ahmet Kaya’nın en popüler şarkıları Yusuf Hayaloğlu’nun imzasını taşıyordu.Ahmet Kaya ilk kaseti ne zaman çıktı?
Ağlama Bebeğim, Ahmet Kaya’nın 1985 yılında çıkardığı ilk profesyonel albümüdür.Melis Kaya kaç yaşında?
35 yaşında (1987)Melis Kaya / Yaş
Ahmet Kaya ilk eşinden neden ayrıldı?
İşsizlik sebebiyle ekonomik zorluklar çekti. Bu sırada eşi kendisinden ayrıldı. Bu ekonomik sorunlarından kurtulmak umuduyla kendi deyimiyle “sistemin tersine hareket” ederek hapse girmeye çalıştı. Nihayetinde uzun uğraşılar sonucu çıkardığı Ağlama Bebeğim albümünü 1984 yılında yayınladı.Ahmet Kaya Bahtiyar şarkısını kime yazdı?
Şiir, Yusuf Hayaloğlu tarafından Kod Adı Bahtiyar olarak yazılmıştır, fakat Ahmet Kaya parçayı çoğunlukla “Adı Bahtiyar” biçiminde seslendirdiğinden parçanın adı da böyle kalmıştır….Adı Bahtiyar.Ahmet Kaya hangi parti?
Cumhuriyet Halk PartisiAhmet Kaya / Partisi
yakup grubunun an itibariyle tüm müzik marketlerde bulunabilecek olan iki şarkılık single’ ı. kaan tangöze ve batuhan mutlugil misafir sanatçılar olarak yer alıyorlar. single’ daki iki şarkının isimleri tam olsun ve karanlıkta. ikisinin de söz ve müziği yakup trana’ ya ait. single’ ı tek satın alırsanız fiyatı beş …
1977 mardin derik ilçesinde doğdu. ilk ve orta okulu derik te liseyi kızıltepede okudu,mersin üni işletme bitirdi ,ist üni si pazarlama master yaptı halen de sosyoloji öğrencisidir… 2001 yılında kendi ismiyle sahne almaya başladı Renahenk türklüler kasetinde çift jandarma isimli türküyü seslendirdi .
Ahmet Kaya nin cocuklari var mi?
Melis KayaÇiğdem KayaAhmet Kaya/Çocukları
Ahmet Kaya neden çatal atıldı?
Özgün müziğin güçlü sesi Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği ödül töreninde ‘Kürtçe kaset çıkaracağım’ dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı. Kaya’ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklandı.Adı Bahtiyar neden yazıldı?
AHMET KAYA- KOD ADI BAHTİYAR İsmini sorduğum da isminin Bahtiyar olduğunu söylemişti bana. Günde iki sefer dörder saat arayla götürüyorlardı işkenceye, geri getiriyorlardı, hamur gibi atıyorlardı. Tek söylediği şey, “adım Bahtiyar” diyordu.Adı Yılmaz sözleri kime ait?
Kendi hayatından da gider. Amcası Yusuf Hayaloğlu yazar bu şarkıyı, gözlerinin rengini bile paylaştığı yeğeni için. Yılmaz Özgür`e birçok şarkı yapılır: Adı Yılmaz, Özgür Çağrı, Mavi’nin Türküsü.