AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Kaya En cok hangi sarkisini severdi?

Editör

Yeni Üye

Ahmet Kaya En çok hangi şarkısını severdi?​

Ahmet Kaya’nın sıkı sıkıya bağlı olduğu ve her albümünde, pek çok şarkısında dile getirdiği kendi kelimeleri vardı. Misal “Mavi” kelimesini çok severdi “Maviye çalar gözlerin”, “mavi çocuk”, “Mavi’nin türküsü” hep geçerdi eserlerinde.

Müslüm Gürses şarkı sözleri kime ait?​

Müslüm Gürses şarkı sözleri kime ait?
Henüz ilkokulu bitirdiği 14 yaşında Adana’da bir aile çay bahçesinin düzenlediği ses yarışmasını kazanan Müslüm Akbaş, ilk 45’liğini 1968 yılında çıkardı. Bir yüzünde sözü ve müziği Ekrem Aydostlu’ya ait olan “Emmioğlu”, diğer yüzünde ise sözleri ve müziği Mehmet Genç’e ait olan “Ovada Taşa Basma” yer alıyordu.

Nilüfer sözlerini kim yazdı?​

Müslüm Gürses’in 15 Nisan 2006`da Pasaj Müzik’ten Aşk Tesadüfleri Sever albümündeki, sözlerini Murathan Mungan’ın yazdığı, müziği Sunay Özgür’ün yaptığı şarkıdır. Ayrıca Zeynep Casalini’nin 25 Kasım 2007 tarihinde çıkarttığı single’nin adıdır.

Artık geri ver kimin?​

Artık geri ver kimin?
Müslüm GürsesNilüfer/Sanatçılar
Ahmet Kaya apoyu özledik şarkısı var mı?​
Ahmet Kaya, yine PKK yanlısı bir toplantıda konser verdi. Almanya’nın Münih Kenti’nde ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Festivali’ adı altındaki etkinlikte sahneye çıkan Kaya, bir parçasının sözlerini değiştirerek, ”Kürdüz sonuna kadar, valla bir dostu özledik” dedi.

Ahmet Kaya kaç tane şarkısı var?​

Ahmet Kaya kaç tane şarkısı var?
Ahmet Kaya’nın 218 şarkısı incelendi; en çok hangi kelimeleri kullandı, ne mesajlar verdi? – Magazin Haberleri.

Haberimiz Yok şarkı sözü kime ait?​

Şarkı listesi
# | Şarkı | Söz
1 | Haberimiz Yok | Halit Çelikoğlu
2 | Hakkını Helal Eyle | Ali Tekintüre
3 | Gitme | Ali Tekintüre
4 | Dünya | Ali Tekintüre

Deli gibi sevmek ruhumuzda var kimin şarkısı?​

Deli gibi sevmek ruhumuzda var kimin şarkısı?
“Benim İçin Üzülme”, “Hangimiz Sevmedik”, “Tanrım Beni Baştan Yarat”, “Dilek Taşı”, “Sürünüyorum”un da aralarında olduğu birçok ünlü şarkının söz yazarı Ali Tekintüre için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Bana beni geri ver kim söylüyor?​

Müslüm Gürses Nilüfer şarkı sözü Kırmızı Odada zaman zaman yayınlanan şarkılar duyguların en güzel tercümesi oluyor. Kırmızı Oda son bölümünde Müslüm Gürses’in Nilüfer adlı şarkısı herkesi duygulandırdı. Bana beni geri ver, Bir şansım olsun Müslüm Gürses şarkı sözleri haberimizde.

Zamanın eli değdi bize ne demek?​

Zamanın eli değdi bize ne demek?
Yani hiçbir şeyin var olmayacağı bir durum.
Ahmet Kaya neden taşlandı?​
Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 10 Şubat 1999’de düzenlediği “Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması” ödül töreninde “Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum” demişti. Salondakiler Ahmet Kaya’yı protesto etmiş, hatta çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

Ahmet Kaya gerçekten öldü mü?​

Ahmet Kaya gerçekten öldü mü?
16 Kasım 2000Ahmet Kaya/Ölüm tarihi

Ahmet Kaya'nın en çok hangi şarkısını sevdiği konusunda kesin bir bilgi olmamakla birlikte, genellikle "Mavi" kelimesini sevdiği ve eserlerinde sıkça kullandığı bilinmektedir. Ayrıca Ahmet Kaya'nın pek çok şarkısında kendi duygularını ve düşüncelerini dile getirdiği de bilinmektedir.

Müslüm Gürses şarkılarının sözleri ve müzikleri genellikle farklı sanatçılara aittir. Örneğin, ilk 45'liğinde sözleri ve müziği Ekrem Aydostlu'ya ait olan "Emmioğlu" ve sözleri ve müziği Mehmet Genç'e ait olan "Ovada Taşa Basma" gibi eserler bulunmaktadır.

Nilüfer'in sözlerini genellikle farklı söz yazarları yazmaktadır. Müslüm Gürses'in seslendirdiği bir şarkının sözlerini Murathan Mungan'ın yazdığı bilinmektedir. Ayrıca Zeynep Casalini'nin single çalışmasının adı olarak da kullanılmaktadır.

Ahmet Kaya'nın şarkılarında "apoyu özledik" temasına sahip spesifik bir şarkısı bulunmamaktadır. Ancak konserlerinde sözlerini değiştirerek farklı vurgular yapmış olabileceği bilinmektedir.

Ahmet Kaya'nın toplamda 218 şarkısı olduğu belirtilmiştir. Bu şarkılarında hangi kelimeleri en çok kullandığı ve hangi mesajları verdiği üzerine çeşitli analizler yapılmıştır.

"Haberimiz Yok" şarkısının sözleri Halit Çelikoğlu'na aittir. Ayrıca Ali Tekintüre'nin sözleri ve müziğiyle birlikte seslendirdiği pek çok şarkısı bulunmaktadır.

"Deli gibi sevmek ruhumuzda var" şarkısının sözleri Ali Tekintüre'ye aittir. Bu söz yazarının diğer ünlü şarkılarının da olduğu bir cenaze töreni düzenlenmiştir.

"Bana beni geri ver" şarkısının sözleri Müslüm Gürses'e aittir. Bu şarkı, duygusal bir etkileşim yaratmış ve dinleyicileri duygulandırmıştır.

"Zamanın eli değdi bize" ifadesi, hiçbir şeyin var olmayacağı bir durumu ifade etmektedir.

Ahmet Kaya'nın taşlandığı olay, Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği bir etkinlikte Kürtçe şarkı söylemek istediğini açıklaması sonrasında yaşanmıştır.

Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 tarihinde vefat etmiştir.

Geri