AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Haluk Koç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
3 Ekim 1954

Burç
Terazi

A. Haluk Koç, 3 Ekim 1954’te İstanbul’da doğdu. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat’tır.
Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı’nda tamamladı. 1990’da doçent, 1996’da profesör oldu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında, 200’ün üzerinde makalesi yayınlandı. 22. Dönem Samsun Milletvekili. Çok iyi düzeyde Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

A. Haluk Koç, 3 Ekim 1954 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat'tır. Tıp doktoru ve öğretim üyesi olan Koç, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. İç Hastalıkları Uzmanlığı ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığı eğitimlerini, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamlamıştır. Doçentlik unvanını 1990 yılında, profesörlük unvanını ise 1996 yılında almıştır.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı'nda öğretim üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongresi Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası organizasyonda yer almıştır.

Koç'un yurt içi ve yurt dışında 200'den fazla makalesi yayınlanmıştır. Aynı zamanda 22. Dönem Samsun Milletvekili olarak görev yapmıştır. İyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Ahmet Haluk Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Geri