Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Hakkında - Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Tanıtım - Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Resimleri - Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu İletişim

Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuza ait eski binanın temeli 1934 yılında atılmış ve üç yıllık bir çalışmadan sonra 1937 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okul binası o günkü parayla 25 bin liraya mal olmuştur. Sivri Mustafa lakabıyla tanınan zamanın muhtarı Mustafa Laçin’in okulun yapımındaki gayretleri takdirle anılmaktadır. Bina iki katlıdır. Önceleri metruk olan zemin daha sonra tamamlanarak dershane olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Ortaokul 1972–1973 Öğretim yılında okulumuz binasının alt kısmında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 1972 yılından beri ilkokul ile aynı binada faaliyet göstermiştir. 1991 yılında okulumuz bahçesine hayırsever Giritligil kardeşler tarafından üç katlı dokuz derslikli ek bina yapılmıştır. Bunun üzerine aynı bahçede ayrı yönetimler halinde faaliyet gösteren ilk ve ortaokul 1992-1993 yılından itibaren ek binayı yaptıran Giritligil kardeşlerin babası olan Ahmet Ferit Giritligil’in adı verilerek AHMET FERİT GİRİTLİGİL İLKÖĞRETİM OKULU ’na dönüştürülmüştür.

Halen İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Kurumun Yapısı:

Okulumuzda 2010-2011 öğretim yılında 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 10 sınıf, 9 branş ,iki anasınıfı öğretmeni mevcuttur.

Birinci kademede 1. sınıflarda 31, ikinci sınıflarda 45, üçüncü sınıflarda 4.sınıflarda 50 5.sınıflarda 45 , ikinci kademede 6. sınıflarda 61, yedinci Sınıflarda 58, sekizinci sınıflarda 65 öğrenci bulunmakta ve toplam öğrenci sayısı 500’dür.Ayrıca anasınıfında kayıtlı 39 öğrenci bulunmaktadır.

Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır.

Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (236) 256 51 01
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Aşağı Çobanisa Kasabası
Okulun Web Adresi: http://afgiritligil.meb.k12.tr/

Okulun E-Posta Adresi: 288717@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Ahmet Ferit Giritligil İlköğretim Okulu Resimleri :