AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahmet Eşref Fakıbaba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
16 Aralık 1951

Ülke
Türkiye

Burç
Yay

16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa‘da doğdu. Birecik Lisesini başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu.
1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı.
1986-1992 yılları arasında 6 yıl Başhekimlik yapan Ahmet Eşref FAKIBABA 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu.
1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı.
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve %44 oy alarak belediye başkanlığı seçimini kazandı. Sonradan Saadet Partisi’ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş‘un parti’den ayrılmasını sebebiyle parti’den istifa etmiştir.
Evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa'da doğmuş ve ailesiyle birlikte büyümüştür. Eğitim hayatına Birecik Lisesi'nde başlamış ve başarıyla tamamlayarak tıp eğitimine devam etmiştir. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında çalışmalar yapmıştır.

Fakıbaba'nın sağlık sektöründeki kariyeri oldukça uzun bir geçmişe dayanmaktadır. İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi ve çeşitli devlet hastanelerinde görev yapmış, başhekimlik gibi önemli pozisyonlarda hizmet vermiştir.

Ardından siyasi hayata atılan Fakıbaba, 2004 yılında AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir. Daha sonra bağımsız aday olarak da başarılı bir seçim süreci geçirmiş ve belediye başkanlığı görevine devam etmiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Eşref Fakıbaba, İngilizce dilini iyi derecede bilmesiyle de dikkat çekmektedir. Başarılı bir sağlık kariyerinin ardından siyasete adım atarak Şanlıurfa'nın yerel yönetiminde önemli roller üstlenmiştir.

Geri