Ahlakin onemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ahlâkın önemi nedir?​

Ahlâk, tüm insanların taşıması gereken, bir toplumu iyi ve erdemli yapacak huylardan biridir. İslam’da da Ahlakın önemi oldukça büyüktür. Güzel Ahlak, dinimizin buyurduğu iyi ve erdemli insan olmayı öğütler. Her Müslümandan güzel ahlak sahibi olması beklenir.

Islam ahlakının hoş görmediği tutum ve davranışlar nedir?​

İslam ahlakında yerilen tutum ve davranışlar insanlara zarar veren tutum ve davranışlardır. İslam ahlakında yerilen tutum ve davranışlar iftira etmek, yalan söylemek, zulmetmek, adaletsiz davranmak, çalmak, zarar vermek gibi tutum ve davranışlardır.
Ahlaklı insan ne anlama gelir?
Olumlu manada iyi huylu güzel davranışlı kişiler için ahlaklı insan denir. Kötü huylu ve kötü davranışlı kişilere de ahlaksız insan denir. Müslümanların güzel ahlaklı olmaları islamın temel amaçlarındandır.
Islam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister açıklayınız?
İslam’ın özü insanı layık olduğu değere yükseltmektir. İnsan Allah’ı bilerek, ibadet ederek kul olur. Güzel ahlak ise bunları yapmakta insanın önünü açar. Peygamberimiz Allah’ı tanımayı ve yalnızca O’na ibadet etmemizi öğütlerken ayrıca güzel ahlaklı olmamızı da öğütlemiştir.

Ahlaki Zemime davranışlar nelerdir?​

Kötü, beğenilmeyen ahlak.örnek:”İnsana dünyâda ve âhirette zarar veren her şey, ahlâk-ı zemîmeden meydana gelmektedir. Zararların, kötülüklerin başı kötü huylu olmaktır.”

Güzel ahlaki tutum ve davranışlar nelerdir?​

Başlıca güzel ahlaki tutum ve davranışlar:
Neden güzel ahlaklı bir insan olmalı?
İnsanların güzel ahlaka sahip olması yaşanabilir bir dünya düzeni oluşturur. Adaletin sağlanması, hakların kazanılması, suçun önlenmesi, insanların mutlu ve huzurlu olması için güzel ahlaklı olunması gerekir. Güzel ahlaklı olmak birlik ve beraberliği, barış ve huzuru, güven ve adalet ortamının tesis edilmesini sağlar.

Geri