AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ahlaki ozerklik evresi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ahlaki özerklik evresi nedir?​

Özerk Ahlak Evresi:  12 yaş ve üstünde görülen ahlaki gelişim evresidir. anlaşılarak değiştirilebileceğini, kuralların çiğnenmesi durumunda sonuçlara göre değil niyete ve koşullara göre karar verilmesi gerektiğini düşünmektedir.
Dışa bağımlı ahlak evresi nedir?
Dışa Bağlı Dönem (Ahlaki Gerçeklik )(7-11) Bu dönemin adı çocuğun sadece somut düşündüğü için olayların sadece dışarıdan görülen kısmını fark etmesinden konulmuştur.Çocuğun niyetinden çok daha çok davranışın sonucunda ne oldu bu önemlidir.

Kohlberg ahlak gelişimi neye dayanır?​

Kohlberg ahlaksal düşüncenin 6 aşamalı tablosunu oluşturmuştur. Oluşturduğu tabloya göre kişi, çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik evrelerinde ahlaksal gelişmeler yaşar. Bu gelişmeleri evrensel olarak kabul etmiştir ve çalıştığı bireylerin ahlak gelişiminde en fazla 4. evreye kadar geldiğini gözlemlemiştir.
Ahlaki özerklik nedir kpss?
Ahlaki Özerklik (Otonom Ahlak) Evresi (11 yaş ve üzeri) Bir kural çiğnenmişse sonuca değil önce nedene ve niyete bakılır ve ahlaki değerlendirme buna bağlı olarak yapılır. Bu evrede nesnel sorumluluk önemini yitirmiş öznel sorumluluk ön plana getirilmiştir.
Ahlaki özerklik veya ahlaki özbelirlenim olarak da bilinen otodeterminizmin en önemli savunucusu dünya çapında tanınan büyük Alman filozof Immanuel Kant’tır. Immanuel Kant’a göre insan yalnız doğal zorluklardan ve bedensel gereksinimlerden dolayı değil, bir ahlaki değeri gerçekleştirmek amacı ile de eylemde bulunur.
Aşağıdaki kavramlardan hangisi Kohlberg in ahlak gelişimi kuramının temelini teşkil eder?
Kohlberg’e (Aktaran:Sevinç, 2004) göre kendini başkasının yerine koyabilme bir başka deyişle empati kurma yetisi ahlaki yargı gelişiminin temel yapısını teşkil etmektedir.

Ahlaki özerklik nedir Piaget?​

Özerk ne demek felsefe?
Yunanca’dan gelen “auto” (öz, kendi kendine) ve “nomos” (kural,yasa) kelimelerinin birleşiminden oluşur. Gelişim psikolojisinde ve ahlaki, politik ve biyoetik felsefede özerklik bilinçli, zorlanmamış karar verme kapasitesidir. Özerk kuruluşlar veya kurumlar bağımsız veya kendi kendini yönetirler.
 
Geri
Üst