AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ahlaki davranisin kosullari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ahlaki davranışın koşulları nelerdir?​

Ahlaki davranışlar-1
Etik ve ahlak arasındaki fark var mıdır?
7- Ahlak insanın değer ve tutumlarını içerirken, etik; insanların bireysel ve toplumsal anlamda kurdukları ilişkilerin temelinde var olan değerleri, kuralları, doğru-yanlış, iyi-kötü gibi kavramları ahlaksal açıdan araştıran felsefe disiplinidir.
Ahlakın kaynağı nedir?
Kur’an ve Sünnet’e göre hakkında nas bulunan konularda yükümlülüğün ve dolayısıyla ahlâkın kaynağı dindir. Şüphelerden sakınan kişi dininin şerefini korumuş olur” (Buhârî, “Îmân”, 39; “Büyû'”, 2; Müslim, “Müsâkat”, 107, 108) buyurmuş ve böyle durumlarda kalp ve vicdanın verdiği hükme uymayı öğütlemiştir.

Etik ahlak Felsefesi midir?​

Tarihsel açıdan ele alındığında, bir kurallar sistemi olarak ahlakın, din ve toplum sözleşmesi olmak üzere iki kaynağı vardır. Etik ise, ahlakı felsefi açıdan inceleyen düşünce sistemidir, yani ahlak felsefesidir. Ahlakın ne olduğunu, ahlaki olarak iyi ve kötü eylemin hangi temellere dayandığını inceler.
Ahlak ile etik arasındaki ayrım aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde ifade etmektedir?
Bir bilgi alanı olarak etik, ahlâktan ayrıdır. Çünkü ahlâk, bir olgudur, etik ise felsefenin temel alanlarından biridir. Kendine özgü nesne alanı ve bu alan içinde ele aldığı soruları vardır.
Bir toplumda ahlakın kaynağı nereden gelir?
Ahlak kuralları Kaynağı kişinin kendisidir. Bu nedenle kişinin kendisine yaptığı telkinlerle oluşur. Vicdan önemli ve belirleyici bir kavram olarak görülür. Vicdan: İnsanın iyiyi veya kötüyü ayırt etmesini sağlayan, doğruyu veya yanlışı bulduran içsel güç ve yetenektir.
 
Geri
Üst