Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ahlak felsefesi neyi sorgular?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ahlak felsefesi neyi sorgular?​

Buna göre ahlâk felsefesi, ahlâk alanında hakim olan ilkeleri, “iyi” ve “kötü” nün ne olduğunu, ahlâklılığın ne anlama geldiğini ele alır. Ahlâklılığın ne olduğu üzerinde durur; özünü ve temellerini araştırır. İnsanın davranışlarında özgür olup olmadığını sorgular. Hangi eylemlerin ahlâklı olabileceğini irdeler.

Ahlak öğretisi ve bilgisi nedir?​

Ahlak felsefesi, ”iyi” ve ”doğru” gibi kavramlar üzerinden evrensel ahlak kriterlerini belirleyen bir disiplindir. Din felsefesi, metafizik ve idealizm gibi öğretiler bu felsefenin gelişmesinde önemli rol oynamıştır.
Ahlaktan söz edilmesi için var olması gereken temel etken nedir?
Ahlakın Kaynakları Din: insanlara nasıl yaşaması gerektiği tanrı tarafından söylenir. Ödül ve ceza sistemi öte dünyaya veya yeniden dünyaya gelişle belirlenir. Toplum sözleşmesi: ümmet toplumlarından ulus toplumlarına geçen insanların ahlak kurallarını bir toplum sözleşmesine dayandırarak ortaya koymasıdır.

Ahlak öğretileri nedir?​

ahlakın kaynağını, doğasını ve özünü; ahlaklı bir yaşamın koşullarını, ilkelerini ve kurallarını; aylak eylemlerinin biçimlerini, önkoşullarını, amaçları ile sonuçlarını açıklığa kavuşturmak amacıyla ortaya atılmış ahlak felsefesi açıklaması.

Islam ahlak felsefesi ne demek?​

İslâm ahlâkı ifadesi, Kur’an ekseninde bir dinî ahlâk anlayışını vurgularken, İslâm Ahlâk Felsefe- si, dinî ahlâkın üzerine İslâm düşüncesinin ürünleri olan Kelâm Tasavvuf, Fıkıh ve İslâm Felsefesinin tüm birikimlerini de kapsayan bir bütünlüğü ve anlayışı ifade etmektedir.
10 sınıf bilim felsefesi nedir?
Bilim felsefesi ise, bilimsel çalışmaları, bilimin ne olduğu ve bilimsel yöntemin güvenirliğini, bilimin amaçları ve işlevlerini eleştiren, akla ve mantığa dayalı açıklamalar yapan bir disiplindir. Özellikle pozitivizmin (olguculuk) gelişmesi bilimin daha farklı bir önem kazandığını göstermektedir.
 
Geri
Üst