Ahi tutmak deyiminin anlami ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ahı tutmak deyiminin anlamı ne?​

➡Ahı Tutmak deyiminin anlamı:Zulüm görenin bedduasının yerini bulup gerçekleşmesi anlamında kullanılmaktadır. Zulme uğrayan mazlum olan birisinin ya da yetimin bedduasının tutması, gerçekleşmesi anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Çetelesini tutmak ne anlama gelir?​

“Çetele tutmak” deyimi iki farklı anlamda kullanılmaktadır. Bunlardan ilki gerçek anlamı olmaktadır ve çizgi çekerek hesap tutmak anlamına gelmektedir. Deyimin ikinci anlamı ise mecaz anlamı olmaktadır. Bu anlamda ise insanlar diğer insanların onlara yaptıklarının hesabını tutmaktadırlar.
Gözü tutmak deyiminin anlamı ne demek?
Güvenmek, beğenmek.

Elinde tutmak ne anlama gelir?​

Elinden tutmak deyimi bir konuda yol göstermek veya yardım etmek demektir.

Ahı yerde kalmamak ne demek?​

Ahı Yerde Kalmamak Sözlük Anlamları Yaptığı ilenme (beddua) er geç etkisini göstermek. “Şunu iyi bil ki ey zalim, ahım yerde kalmayacak; yüz üstü sürüneceksin.”
Canını sokakta bulmak ne demek?
➡Canını sokakta bulmak deyiminin anlamı:Sağlığını koruması, kendini yıpratmaması ve tedbir alması gerektiğini anlatmak için kullanılır.

Secere ne demek türkçesi?​

Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir. Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensâb kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır.

Çetele ne anlamına geliyor?​

Çetele kelimesi Türkçe’de “Ekmekçi, sütçü vb. esnafın, uzunlamasına ikiye bölüp üzerine kertikler çenterek hesap tuttukları ağaç dalı.” anlamına gelir. Çetele kelimesi Türkçe’de “Çizilerek veya oyularak açılan kertik.” anlamına gelir.
Gözü tutmamak deyiminin anlamı ne demek?
Güvenmemek, beğenmemek.

Gıkı çıkmamak ne demek TDK?​

Gıkı (bile) çıkmamak: Çok sessiz, çok uslu durmak.

Birinin eline bakmak ne anlama gelir?​

geçimini ancak başka bir kişinin yardımıyla sağlayabilmek anlamına gelen deyim.
Topal eşekle kervana karışmak deyimi ne anlama gelir?
Yeteneği imkânları çok az olduğu veya olmadığı hâlde büyük bir iş yapmaya kalkışmak.

Ahi kalmak ne demek?​

Iyice zayıflamak, iş göremez duruma gelmek.

Bir deri bir kemik kalmış ne demek?​

BİR DERİ BİR KEMİK KALMAK DEYİMİNİN ANLAMI (TDK) Çok zayıf olmak.
Ben seni sokakta bulmadım ne demek?
canımı sokakta bulmadım “tehlikeye ya da boşuna, yararsız sıkıntıya katlanmaya hiç niyetim yok” anlamında …

Geri