Ağustos Oğretmen Atamaları

SoruCevap

Yeni Üye
images2019agustosogretmenatamalari5afa1a74b3a32

Milli Eğitim Bakanı Omer Dincer, 40 bin oğretmen alımını Ağustos ayının sonuna doğru gercekleştirmiş olacaklarını bildirdi

Dincer, onumuzdeki yıldan itibaren oğretmen alımlarında yine KPSS'nin olacağını belirterek, ''Ama KPSS'yi uc ayrı bolum halinde yapacağız Onlar da genel kultur, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak Dolayısıyla onumuzdeki yıldan itibaren alacağımız oğretmenlerde alan sınavları yapılmış olacak'' dedi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ağustos ayının sonuna doğru 40 bin öğretmen alımının gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca Dinçer, önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen alımlarında yine KPSS'nin olacağını söyledi. Ancak, KPSS'nin üç ayrı bölüm halinde yapılacağını ifade etti. Bu bölümler genel kültür, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren alınacak öğretmenlerde alan sınavları da yapılacak. Bu bilgiler doğrultusunda öğretmen adaylarına önemli bir perspektif sunulmuş oldu. Eğitim camiasının ve öğretmen adaylarının bu gelişmeleri yakından takip etmeleri ve kendilerini bu yönde hazırlamaları faydalı olacaktır.

Geri